Έκρηξη σε συναγωγή στη Γαλλία: Κουκουλοφόρος και τυλιγμένος με σημαία της Παλαιστίνης ο ύποπτος

Ο ύποπτος αναζητείται - Το περιστατικό στην πόλη Λα Γκραντ-Μοτ, στη νότια Γαλλία αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν

Νέος συναγερμός στη Γαλλία από το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από μια συναγωγή κοντά στο Μονπελιέ, από την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομκρατική ενέργεια, όπως εξάλλου δήλωσε και ο Εμανουέλ Μακρόν σε δήλωσή του στο Twitter. «H μάχη κατά του αντισημιτισμού είναι ένας καθημερινός αγώνας, κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τον δράστη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος.



Φωτιά ξέσπασε στην είσοδο της συναγωγής στην πόλη Λα Γκραντ-Μοτ, στη νότια Γαλλία, αλλά κατασβέστηκε γρήγορα, ενώ δύο πόρτες υπέστησαν ζημιές, δήλωσαν οι ερευνητές. Ακόμη, δύο αυτοκίνητα έξω από τη συναγωγή τυλίχθηκαν στις φλόγες, καθώς ένα δοχείο αερίου πιθανόν εξερράγη μέσα σε ένα από τα οχήματα.



Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είχε λάβει εικόνες ενός ατόμου που προκάλεσε, πιθανόν, την έκρηξη. Ο ύποπτος που φαίνεται στα πλάνα ήταν τυλιγμένος μια παλαιστινιακή σημαία. Μια άλλη πηγή ανέφερε ότι ο άνδρας κρατούσε δύο άδεια μπουκάλια, καθώς έφευγε από τον τόπο του εγκλήματος με τα πόδια. Σε μια από τις εικόνες φαίνεται επίσης να είναι οπλισμένος, ενδεχομένως με πιστόλι των 9 χιλιοστών, πρόσθεσε η ίδια πηγή.



Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το γραφείο του εισαγγελέα αρμόδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ. «Πρόκειται για μια αντισημιτική επίθεση. Για μία ακόμη φορά στοχοθετούνται οι εβραίοι συμπολίτες μας», τόνισε ο Ατάλ στο Twitter. «Δεν θα υποχωρήσουμε. Μπροστά στον αντισημιτισμό, μπροστά στη βία δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στους εαυτούς μας να φοβηθούν», πρόσθεσε.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαμπάτ, της εβραϊκής ημέρας ανάπαυσης που διαρκεί από το ηλιοβασίλεμα της Παρασκευής έως το ηλιοβασίλεμα του Σαββάτου, με πολλούς πιστούς να παρακολουθούν τις λειτουργίες των συναγωγών. Ωστόσο, δεν ήταν σε εξέλιξη καμία θρησκευτική λειτουργία τη στιγμή του συμβάντος, δήλωσε αστυνομική πηγή. Ένας ραβίνος και άλλα τέσσερα άτομα βρίσκονταν μέσα στη συναγωγή εκείνη τη στιγμή, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκαν, ανέφεραν οι ερευνητές.


Ειδήσεις σήμερα:

«Έβρασαν» Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος - Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία στη Μεσσηνία, δείτε χάρτη

Ο Πολάκης προαναγγέλλει με δηλώσεις στο «Documento» πρόταση μομφής στον Κασσελάκη και υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ


Ερντογάν: Θέλουμε ισχυρό ναυτικό για τη Γαλάζια Πατρίδα - Οι φίλοι ζηλεύουν τα βήματα που κάνουμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr