Επίθεση σε φεστιβάλ στη Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι - «Allahu Akbar» φώναζε ο δολοφόνος τη στιγμή της επίθεσης, ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού του συμμετέχουν 250 αστυνομικοί

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, στην οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Παρασκευή.

Το ειδησεογραφικό κανάλι της τρομοκρατικής οργάνωσης ανέφερε πως «ο επιτιθέμενος στη χθεσινή χριστιανική συγκέντρωση στην πόλη Σόλινγκεν της Γερμανίας ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», προσθέτοντας πως προχώρησε στο μακελειό ως εκδίκηση για «τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη».



Στο μεταξύ, νέες λεπτομέρειες από τις στιγμές του μακελειού σε φεστιβάλ για τα 650 χρόνια του Ζόλινγκεν, έφερε στην επιφάνεια η Bild. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των τραυματιών, ο δράστης ακούστηκε να φωνάζει «Allahu Akbar» (ο Θεός είναι μεγάλος) στη διάρκεια της επίθεσης, προσθέτοντας ακόμα, ότι γνώριζε τον δράστη «από το Σόλινγκεν» και ότι ήταν επισκέπτης σε τοπικό τζαμί.

Παράλληλα, δύο άλλοι μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν έναν 15χρονο να συνομιλεί με τον ύποπτο. Σύμφωνα με την Bild, ο δράστης είπε στον νεαρό: «Σήμερα θα τους μαχαιρώσω όλους!». Ο 15χρονος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, με την κατηγορία ότι δεν κατήγγειλε τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα. Σύμφωνα με το «Spiegel», κατάγεται από το Κιργιστάν και αρνείται να δώσει στοιχεία.

Η έρευνα για το εντοπισμό του δράστη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις τοπικές Αρχές να έχουν επιστρατεύσει 250 αστυνομικούς.

Κανένα άλλο κίνητρο πλην της τρομοκρατίας, είπε η Αστυνομία

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Μάρκους Κάσπερς, ο οποίος ερευνά την επίθεση με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, κατά την οποία τρία άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν, είχε ανακοινώσει ότι πίσω από την επίθεση δεν διακρίνει  «κανένα άλλο κίνητρο εκτός από την τρομοκρατία».



Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση, ο αστυνομικός διευθυντής Τόρστεν Φλάις επιβεβαίωσε ακόμη την πληροφορία ότι ο δράστης στόχευε συγκεκριμένα στον λαιμό των θυμάτων του, η οποία ωστόσο αρχικά είχε διαψευσθεί. Ο κ. Φλάις διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει εικόνα του δράστη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα για τον εντοπισμό του, αλλά «ερευνώνται πολλά στοιχεία και παραλαμβάνεται συνεχώς πολύ υλικό».

Από την πλευρά του, ο Χέντρικ Βιστ, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε ότι η επίθεση αυτή ήταν "τρομοκρατική ενέργεια".

Ειδήσεις σήμερα:

«Έβρασαν» Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος - Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία στη Μεσσηνία, δείτε χάρτη

Ο Πολάκης προαναγγέλλει με δηλώσεις στο «Documento» πρόταση μομφής στον Κασσελάκη και υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ


Ερντογάν: Θέλουμε ισχυρό ναυτικό για τη Γαλάζια Πατρίδα - Οι φίλοι ζηλεύουν τα βήματα που κάνουμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr