Γαλλία: Συνελήφθη σε αεροδρόμιο του Παρισίου ο ιδρυτής του Telegram, Πάβελ Ντουρόβ

Γαλλία: Συνελήφθη σε αεροδρόμιο του Παρισίου ο ιδρυτής του Telegram, Πάβελ Ντουρόβ

Σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούσε ένταλμα για μια σειρά παραβάσεων στη λειτουργία του Telegram

durov_telegram
Ο Πάβελ Ντουρόβ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, συνελήφθη γύρω στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, καθώς αποβιβαζόταν από το ιδιωτικό του αεροσκάφος στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Λε Μπουρζέ, στο ομώνυμο προάστιο του Παρισίου. Ο 39χρονος Γαλλο-Ρώσος επιχειρηματίας συνοδευόταν από τον σωματοφύλακά του και μια γυναίκα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από άντρες της GTA (χωροφυλακή αεροπορικών μεταφορών). Καταχωρισμένος στο γαλλικό αρχείο καταζητούμενων προσώπων, ο Ντουρόβ είχε φτάσει στο Παρίσι κατευθείαν από το Αζερμπαϊτζάν. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα από τη γαλλική δικαστική αστυνομία έπειτα από προκαταρκτική έρευνα.

Η Γαλλική Δικαιοσύνη θεωρεί ότι μια σειρά από εργαλεία που προσφέρει το Telegram (αριθμός μίας χρήσης, κρυπτογράφηση κ.λπ.) το καθιστούν συνένοχο στη διακίνηση ναρκωτικών, σε παιδεραστικά εγκλήματα και σε απάτες. Για τον σκοπό αυτό, ο Ντουρόβ κινδύνευει με σύλληψη, από τη στιγμή που θα πατούσε σε γαλλικό έδαφος. «Έκανε μια γκάφα σήμερα το βράδυ. Δεν ξέρουμε γιατί... Ήταν αυτή η πτήση απλά μια ενδιάμεση στάση; Σε κάθε περίπτωση, είναι υπό κράτηση!», δήλωσε στο κανάλι TF1-LCI πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Από τότε που γνώριζε ότι ήταν persona non grata στη Γαλλία, ο Ντουρόβ συνήθιζε να ταξιδεύει στα Εμιράτα, στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, στη Νότια Αμερική και πολύ λιγότερο στην Ευρώπη, αποφεύγοντας χώρες όπου το Telegram τελούσε υπό έρευνα και παρακολούθηση.


Ειδήσεις σήμερα:

Κούρσα ναυτικών εξοπλισμών και μεγαλοστομίες από τον Ερντογάν - «Η αεράμυνά μας θα ξεκινά από τη θάλασσα»

Έφοδος αστυνομικών σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ζόλινγκεν - Νέα σύλληψη για το μακελειό


Αποκρουστικές εικόνες με χιλιάδες νεκρά ψάρια στο λιμάνι του Βόλου – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης