Δημοσιογράφος του Reuters αγνοείται μετά από ρωσικό πλήγμα σε ξενοδοχείο στην ανατολική Ουκρανία

Στο ξενοδοχείο διέμενε εξαμελής ομάδα του Reuters, δύο εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Μέλος της ομάδας του Reuters που καλύπτει τον πόλεμο στην Ουκρανία αγνοείται και άλλα δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ύστερα από πλήγμα σε ξενοδοχείο στην πόλη Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή του, το πρακτορείο ειδήσεων διευκρινίζει ότι το Hotel Sapphire, όπου διέμενε εξαμελής ομάδα του Reuters, χτυπήθηκε χθες, Σάββατο, "από προφανώς πυραυλικό πλήγμα".

"Ένας από τους συναδέλφους μας αγνοείται, ενώ άλλοι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.



"Τρεις άλλοι συνάδελφοί μας έχουν καταμετρηθεί. Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες, συνεργαζόμενοι με τις αρχές στο Κραματόρσκ, και υποστηρίζουμε τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους. Θα ενημερώσουμε όταν θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες", πρόσθεσε το Reuters.

Ο Βαντίμ Φιλάσκιν, ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε σε ανάρτησή του σήμερα το πρωί στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι "οι Ρώσοι έπληξαν το Κραματόρσκ" και ότι δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν, ενώ ένας αγνοείται ύστερα από πλήγμα σε ξενοδοχείο.



"Οι αρχές, η αστυνομία και διασώστες εργάζονται στο σημείο. Καθαρισμός από τα συντρίμμια και επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη", σημείωσε ο ίδιος.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Telegram ότι ξεκίνησε "προανακριτική έρευνα" για το πλήγμα, το οποίο σημειώθηκε, σύμφωνα με την ίδια, στις 22:35 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου.

"Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη Κραματόρσκ, πιθανώς με πύραυλο Iskander-M", σημείωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Χεζμπολάχ σφυροκόπησε με ρουκέτες το Ισραήλ - «Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε τη χώρα» λέει ο Νετανιάχου

Με την απόχη μαζεύουν τα νεκρά ψάρια από το λιμάνι του Βόλου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η ΕΥΔΑΠ ενεργοποιεί τα αποθέματα Μαυροσουβάλας και Υλίκης λόγω της λειψυδρίας στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr