Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση γυναίκα που μαχαιρώθηκε στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση γυναίκα που μαχαιρώθηκε στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι ακόμα δύο άτομα - Έγιναν 90 συλλήψεις - Περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν τη φετινή εκδήλωση

MixCollage-26-Aug-2024-03-21-AM-1833
Μια 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μαχαιριά που δέχθηκε στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί ακόμα δύο άτομα που μαχαιρώθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του δυτικού Λονδίνου - μεταξύ των οποίων ένας 29χρονος και ένας 24χρονος, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, υπεύθυνη για την επιβολή του νόμου στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχουν γίνει 90 συλλήψεις, 18 από αυτές για κατοχή επιθετικού όπλου και «15 αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση».

Κλείσιμο


Περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν τη φετινή εκδήλωση που αναμένεται να προσελκύσει περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

«Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στο Καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ σήμερα για να απολαύσουν μια φανταστική γιορτή», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία σε μια ενημέρωση το βράδυ της Κυριακής.



«Οι αξιωματικοί μας έχουν αναλάβει υπηρεσία και εργάζονται για να τους κρατήσουν ασφαλείς στο πλαίσιο μιας πολύ προσεκτικά σχεδιασμένης επιχείρησης αστυνόμευσης.

«Δυστυχώς, μια μειοψηφία ήρθε για να διαπράξει έγκλημα και να ασκήσει βία».

Ένα διάταγμα που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής, δίνει πλέον στους αστυνομικούς την εξουσία να απαιτήσουν την αφαίρεση των καλυμμάτων προσώπου που χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη της ταυτότητας ενός ατόμου και όποιος αρνηθεί μπορεί να συλληφθεί.



Το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ είναι ένας ετήσιος διήμερος εορτασμός των μεταναστών από την Καραϊβική, που από το 1966 λαμβάνει χώρα στα τέλη του Αυγούστου στους δρόμους του Νότινγκ Χιλ και του Κένσινγκτον. Έχει τις ρίζες του στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις των μεταναστών από την Καραϊβική στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και σε ένα φεστιβάλ χίπηδων που διοργανώθηκε στην περιοχή το 1966. Πρόκειται ίσως για το ογκωδέστερο φεστιβάλ δρόμου στον κόσμο και την τελευταία διετία έχει αμαυρωθεί από ακραία περιστατικά βίας, με αποκορύφωμα τον θάνατο ενός ατόμου το 2022.

Δείτε φωτογραφίες από το φετινό καρναβάλι


29158846
29158851
29158859
29158863
29158862




Ειδήσεις σήμερα:

Καραλής στο Τwitter: Μου είχαν πει ότι οι μαύροι δεν κάνουν άλμα επί κοντώ, τώρα είμαι ο πρώτος που πέρασε τα 6 μέτρα

«Ρεσάλτο» της ΑΑΔΕ σε σκάφη ημερήσιας κρουαζιέρας στη Σαντορίνη - Απέκρυπταν τζίρο χιλιάδων ευρώ


Το θρυλικό συγκρότημα Oasis επιστρέφει μετά από 15 χρόνια - Μυστική συμφωνία για παγκόσμια περιοδεία με 58 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης