Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ζητά την άδεια των συμμάχων για πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία

Από τη ρωσική επίθεση σε μεγάλο μέρος της Ουκρανίας, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν

Μετά τη μαζική πρωινή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, ο Αντρίι Γέρμακ, ο επιτελάρχης του Ουκρανού προέδρου, κάλεσε τους συμμάχους του Κιέβου να επιτρέψουν στη χώρα επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία με όπλα που έχει προμηθευτεί η Ουκρανία από τη Δύση.

«Μια απόφαση αυτού του είδους θα επιταχύνει το τέλος της ρωσικής τρομοκρατίας», σημείωσε ο Γέρμακ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Από τη ρωσική επίθεση, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δυτική και τη νότια Ουκρανία και πέντε τραυματίστηκαν στο κεντρικό τμήμα της, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.



Περισσότερες από τις μισές περιφέρειες της Ουκρανίας επλήγησαν από μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) νωρίς σήμερα το πρωί, σημείωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ.

«Σήμερα 15 περιφέρειες επλήγησαν από μαζική ρωσική επίθεση. Ο εχθρός χρησιμοποίησε διάφορα είδη όπλων: drones, πυραύλους κρουζ και Kinzhals (υπερηχητικοί πύραυλοι). Υπάρχουν τραυματίες και νεκροί», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Telegram ο Ουκρανός πρωθυπουργός.



Από τις ρωσικές επιθέσεις επλήγησαν ενεργειακές εγκαταστάσεις σε τουλάχιστον 3 ουκρανικές περιφέρειες, ανακοίνωσαν παράλληλα περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Οι αρχές των περιφερειών της Ζαπορίζια, του Ρίβνε και της Λβιβ ανέφεραν σε αναρτήσεις τους στο Telegram ότι ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιοχές τους δέχθηκαν επίθεση.

Τοπικοί αξιωματούχοι σε άλλες περιοχές ανέφεραν επίσης ότι ενεργειακές εγκαταστάσεις και κρίσιμης σημασίας υποδομές στις περιφέρειές τους αποτέλεσαν στόχο.


Ειδήσεις σήμερα:

«Στις 19 του μήνα τη βίασε και στις 20 είχε ραντεβού μαζί μου για δουλειά» λέει ο πατέρας της 16χρονης στον Κολωνό

Παρέμβαση εισαγγελέα εφετών για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής


Έγκυος η σύντροφος του Γιώργου Πατούλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr