Αγγλία: Ακραία βία, μαχαιρώματα, σεξ και άρωμα… Καραϊβικής στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ - Δείτε βίντεο

Αγγλία: Ακραία βία, μαχαιρώματα, σεξ και άρωμα… Καραϊβικής στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ - Δείτε βίντεο

Μία γυναίκα που βρέθηκε με το κοριτσάκι της νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση - «Κουραστήκαμε κάθε χρόνο τα ίδια» λένε από την αστυνομία - Δεκάδες συλλήψεις

notting-hill-arthrou
Στολές πολύχρωμες με φτερά, που φέρνουν το Ρίο ντε Τζανέιρο στους δρόμους του Λονδίνου, πάγκοι με φαγητό από την Καραϊβική, αλλά και μαχαιρώματα είναι μόνο μερικές από τις εικόνες που ίσως δεν θα περιμέναμε να δούμε στο Λονδίνο.

Όλα τα παραπάνω ήταν μερικές από τις πτυχές από το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα με μια παρέλαση για... ενήλικους. Χθες και σήμερα υπολογίζεται ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους αυτής της τόσο δημοφιλούς γειτονιάς του Λονδίνου.

Αυτή όμως η μαζική και πολύχρωμη γιορτή αμαυρώθηκε από περιστατικά βίας τα οποία κυριάρχησαν και σε μία περίπτωση μάλιστα παρ' ολίγον να αποβούν μοιραία για τη ζωή μίας γυναίκας. 

Δείτε ζωντανή μετάδοση από το Νότινγκ Χιλ:
Notting Hill Carnival LIVE View |
Την Κυριακή τρεις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Δύο άνδρες 29 και 24 ετών είχαν μόνο ελαφρά τραύματα, ωστόσο μία γυναίκα 32 ετών που ήταν στο καρναβάλι με το παιδί της παραμένει στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.


Δείτε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο:



Ως το απόγευμα της Δευτέρας είχαν γίνει 103 συλλήψεις, αναφέρει το BBC, ενώ 18 αστυνομικοί είχαν πέσει θύμα επίθεσης. Καμία από τις συλλήψεις δεν αφορά τις τρεις επιθέσεις με μαχαίρι, αλλά τραυματισμούς, σεξουαλικά αδικήματα και οπλοκατοχή.




Σε ένα περιστατικό, άνθρωποι που χόρευαν πάνω σε όχημα ξαφνικά βρέθηκαν στο κενό όταν υποχώρησε η οροφή.



notting_hill__1
notting_hill__2
notting_hill__3
notting_hill__4

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταγραφεί ένας θάνατος, 14 μαχαιρώματα και πάνω από 125 επιθέσεις σε αστυνομικούς.





Η Μητροπολιτική Αστυνομία κατέβασε φέτος 7.000 αστυνομικούς για να υπάρξει μια τάξη στους δρόμους όπου διεξάγονται οι εκδηλώσεις ή μάλλον το μεγάλο πάρτι που υπόσχονται οι διαδηλωτές.

«Κουραστήκαμε κάθε χρόνο να λέμε τα ίδια», λένε από την αστυνομία για τους τραυματισμούς.





Τι είναι το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ

Το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ είναι ένα ετήσιο καρναβαλικό γεγονός της Καραϊβικής που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο από το 1966 στους δρόμους της περιοχής Νότινγκ Χιλ του Κένσινγκτον, το Σαββατοκύριακο των αργιών του Αυγούστου.

Οργανώνεται από μέλη της βρετανικής κοινότητας της Καραϊβικής και προσελκύει περίπου δύο εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, γεγονός που το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ δρόμου στον κόσμο και ένα σημαντικό γεγονός στη βρετανική αφρικανική καραϊβική και βρετανική ινδοκαραϊβική κουλτούρα. Το 2006, το κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου το ψήφισε στον κατάλογο των εικόνων της Αγγλίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Η ανατριχιαστική περιγραφή των βιασμών από την 16χρονη - Για... επίσημη σχέση μιλά ο 44χρονος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γάμος ινκόγκνιτο με top celebrities στο Costa Navarino

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε την 17χρονη κόρη της στο δωμάτιο, επειδή δημοσίευε γυμνές της φωτογραφίες και συναντούσε άγνωστους άντρες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης