Ισλανδία: Δεν υπάρχουν τελικά εγκλωβισμένοι τουρίστες στο σπήλαιο πάγου που κατέρρευσε, ανακοίνωσε η αστυνομία

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε κατά την κατάρρευση του σπηλαίου που εξερευνούσε ένα οργανωμένο γκρουπ τουριστών στον παγετώνα 

Την ολοκλήρωση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στο σπήλαιο πάγου που κατέρρευσε χθες Κυριακή στη νοτιοανατολική Ισλανδία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως προηγούμενες αναφορές για δύο αγνοούμενους τουρίστες ήταν λανθασμένες.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε κατά την κατάρρευση του σπηλαίου που εξερευνούσε ένα οργανωμένο γκρουπ τουριστών στον παγετώνα Μπρεϊδαμερκουργιόκουτλ – ο οποίος αποτελεί τμήμα του Βατναγιόκουτλ, του μεγαλύτερου παγετώνα στην Ευρώπη.

Η αστυνομία είχε αρχικά ανακοινώσει πως το γκρουπ ήταν 25μελές, αλλά διαπιστώθηκε πως μόνο 23 τουρίστες πήραν τελικά μέρος στη συγκεκριμένη εξερεύνηση. Ως εκ τούτου, σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Visir, οι περισσότεροι από τους τουρίστες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο πάγου όταν αυτό κατέρρευσε. Οι εθνικότητες των μελών του γκρουπ δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Η ανατριχιαστική περιγραφή των βιασμών από την 16χρονη - Για... επίσημη σχέση μιλά ο 44χρονος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γάμος ινκόγκνιτο με top celebrities στο Costa Navarino

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε την 17χρονη κόρη της στο δωμάτιο, επειδή δημοσίευε γυμνές της φωτογραφίες και συναντούσε άγνωστους άντρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr