Τουλάχιστον ένας νεκρός σε νέα αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Τουλάχιστον ένας νεκρός σε νέα αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι, που τραυματίστηκαν στο πλήγμα, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται

MixCollage-27-Aug-2024-03-51-AM-6192
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε εκφράζονται φόβοι πως θάφτηκαν στα συντρίμμια έπειτα από πυραυλικό πλήγμα της Ρωσίας εναντίον κτιρίου πολιτικής υποδομής στην πόλη Κρεβί Ρι, στην κεντρική Ουκρανίας, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Ολεξάντρ Βίλκουλ μέσω Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι, που τραυματίστηκαν στο πλήγμα, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, κατά την ίδια πηγή.

Ο Σερχίι Λίσακ, ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, όπου υπάγεται διοικητικά η πόλη, ανέφερε μέσω Telegram ότι η υποδομή καταστράφηκε ολοσχερώς.

Κλείσιμο


Παράλληλα, η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας του Κιέβου ανακοίνωσε πως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα για να αποκρούσει νέα ρωσική αεροπορική επιδρομή. «Εντοπίστηκε κίνηση εχθρικών UAVs», μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, και «συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν στην περιφέρεια», σημείωσε η διοίκηση της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι νέες ρωσικές επιδρομές καταγράφονται την επομένη αυτής που χαρακτηρίστηκε η «πιο μαζική» επίθεση όλου του πολέμου από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου αεροπορίας της Ουκρανίας, τον Μικόλα Όλεστσουκ, με πάνω από 200 πυραύλους και drones, εναντίον κυρίως των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών.

Αναφέρθηκαν εκτεταμένες διακοπές της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές. Οι αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς πολίτες χθες.

Σύμφωνα με το Κίεβο, η Μόσχα ξανάβαλε στο στόχαστρο το δίκτυο ηλεκτροδότησης ενόψει του χειμώνα.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 102 από 127 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία και 99 από τα 109 drones που εξαπολύθηκαν, ανέφερε ο επικεφαλής της αεροπορίας Όλεστσουκ μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ντένις Σμίχαλ υπέστησαν καταστροφές υποδομές σε 15 περιφέρειες, ενώ ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναγνώρισε πως προκλήθηκαν «μεγάλες ζημιές στον ενεργειακό τομέα».

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε χθες την «εξωφρενική» επιδρομή αυτή της Ρωσίας με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του, υποσχόμενος ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν κι άλλο ενεργειακό εξοπλισμό για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αποκαταστήσει το ενεργειακό της δίκτυο.

Ο κ. Ζελένσκι είπε πως συζήτησε για τα ουκρανικά αντίποινα με τους επιτελείς του: «Τα προετοιμάζουμε», διαβεβαίωσε.

Στα πεδία των μαχών, καθώς η πίεση της Ρωσίας συνεχίζεται στο ανατολικό μέτωπο, ο κ. Ζελένσκι υποσχέθηκε πως θα «ενισχυθούν περαιτέρω» οι δυνάμεις στην Πόκροβσκ, όπου έγιναν τουλάχιστον 56 εμπλοκές χθες, σύμφωνα με το επιτελείο στο Κίεβο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός από τη Ρωσία από την έναρξη της σύγκρουσης - Δείτε βίντεο

Σαντορίνη: Εξαντλημένο γαϊδουράκι κατέρρευσε από το βάρος του φορτίου που κουβαλούσε - Φωτογραφίες

Σβεν Γκόραν Έρικσον: Η ένδοξη προπονητική καριέρα, τα ροζ σκάνδαλα και η άνιση μάχη με τον καρκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης