Telegram: Παρατάθηκε για 48 ώρες η κράτηση του Πάβελ Ντούροφ - Δεν είναι πολιτική απόφαση, λέει ο Μακρόν

Telegram: Παρατάθηκε για 48 ώρες η κράτηση του Πάβελ Ντούροφ - Δεν είναι πολιτική απόφαση, λέει ο Μακρόν

Η νέα παράταση δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας - Ο Ντούροφ συνελήφθη σε εαεροδρόμιο έξω από το Παρίσι το βράδυ του Σαββάτου

pavel_durov
Η κράτηση του ιδρυτή του Telegram, Πάβελ Ντούροφ από τις γαλλικές Αρχές παρατάθηκε κατά 48 ώρες το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti πηγή της εισαγγελίας του Παρισιού.

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κράτηση του Ντούροφ από την αστυνομία παρατάθηκε χθες το βράδυ για 48 ώρες κατ' ανώτατο όριο», δήλωσε η πηγή.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ιδρυτής της Telegram συνελήφθη στο αεροδρόμιο Le Bourget, λίγο μετά την άφιξη του ιδιωτικού του τζετ από το Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο Ντούροφ, ο οποίος έχει γαλλική υπηκοότητα, ήταν στη λίστα καταζητούμενων της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας του Παρισιού, οι γαλλικές αρχές ερευνούν την εμπλοκή του στην απόκρυψη δεδομένων σχετικά με παράνομες διαδικτυακές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της διανομής παιδικής πορνογραφίας και της διακίνησης ναρκωτικών. Είναι επίσης ύποπτος για απροθυμία συνεργασίας με τις αρχές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο επιχειρηματίας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών. Η προφυλάκιση του Ντούροφ λήγει την Τετάρτη.

Εν μέσω κατηγοριών για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η σύλληψη του Ντούροφ δεν ήταν πολιτική απόφαση, προσθέτοντας ότι φέρεται να έγινε στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας και η ετυμηγορία θα ληφθεί από δικαστές.

Κλείσιμο
Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία δήλωσε στο RIA Novosti ότι οι γαλλικές αρχές έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να συνεργαστούν σχετικά με τη σύλληψη του Ντούροφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιος του 44χρονου στον Κολωνό έστειλε ερωτικό μήνυμα από το κινητό της 16χρονης για να καλύψει τον πατέρα του

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης με το μισό υπουργικό ενόψει ΔΕΘ

Airbnb που δεν «άνοιξαν βιβλία» και αδήλωτες εισπράξεις μέσω Booking στο στόχαστρο της εφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης