Ρωσία: Εισβολή και στο Μπέλγκοροντ φέρεται να επιχειρούν οι Ουκρανοί

Ρωσία: Εισβολή και στο Μπέλγκοροντ φέρεται να επιχειρούν οι Ουκρανοί

Αναφορές σε ρωσικά κανάλια στο Telegram για ουκρανικές επιθέσεις σε συνοριακούς σταθμούς στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας - Η Ουκρανία δεν σχεδίασε μόνη της την εισβολή στο Κουρσκ, λέει η Μόσχα

ukraine_army_xr
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται από το πρωί της Τρίτης γύρω από το Μπέλγκοροντ στα νότια σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, με ρωσικά κανάλια στο Telegram να επικαλούνται τις διασυνδέσεις τους με τις υπηρεσίες ασφαλείας και να αναφέρουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν εισβολή, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει επίθεση στον εκεί συνοριακό σταθμό.

Το Μπέλγκοροντ συνορεύει με την περιοχή του Κουρσκ, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν καταλάβει ρωσικό έδαφος μετά την ξαφνική εισβολή που πραγματοποίησαν στις 6 Αυγούστου.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Reuters, το κανάλι Mash ανέφερε ότι περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δύο ρωσικά σημεία ελέγχου στη Νεχοτέγιεβκα και στο Σεμπεκίνο, στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Το Mash σημείωσε ότι έως και 200 Ουκρανοί στρατιώτες με οχήματα πεζικού είχαν προσπαθήσει να διασχίσουν τα σύνορα στη Νεχοτέγιεβκα και δέχθηκαν πυρά από το ρωσικό πυροβολικό, ενώ πρόσθεσε ότι περίπου 300 Ουκρανοί είχαν επιτεθεί στο άλλο σημείο ελέγχου, στο Σεμπεκίνο.

xartis_russia_ukraine


Δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση των αναφορών και το SHOT, ένα άλλο ειδησεογραφικό κανάλι του Telegram, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν απωθηθεί από τη Νεχοτέγιεβκα, μέσα στα δάση της περιοχής, αφού υπέστησαν απώλειες. Το SHOT τόνισε ότι δεν υπήρξαν συγκρούσεις στο Σεμπεκίνο.

Σε μήνυμά του στο Telegram, ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόβ, δεν μίλησε για τις προαναφερόμενες μάχες στα σύνορα, ωστόσο δήλωσε πως «η κατάστασή μας εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη». «Υπάρχουν πληροφορίες πως ο εχθρός προσπαθεί να διαπεράσει τα σύνορα στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Ο στρατός μας εκτελεί προσχεδιασμένη εργασία. Παρακαλώ παραμείνετε ψύχραιμοι και εμπιστευτείτε μόνο επίσημες πηγές πληροφοριών» πρόσθεσε ο Γκλαντκόβ.

Η Ουκρανία δεν μπορεί να σχεδίασε μόνη της την εισβολή στο Κουρσκ, λέει η Μόσχα

Ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία σχεδίασε μόνη της την εισβολή στη δυτική ρωσική περιφέρεια Κουρκ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Η Ρωσία έχει πει, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν το Κίεβο να εξαπολύσει την αιφνιδιαστική επίθεσή του στο ρωσικό έδαφος στις 6 Αυγούστου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η ανάμιξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη συνεχιζόμενη επιδρομή της Ουκρανίας στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ είναι «γεγονός», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ριαμπκόφ δεν έδωσε στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του αυτό, όμως δήλωσε, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, ότι η απάντηση της Μόσχας μπορεί να είναι πολύ πιο σκληρή απ' ό,τι προηγουμένως, μετέδωσε ένα άλλο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το RIA.

Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει πως δεν γνώριζε εκ των προτέρων για την ουκρανική επιχείρηση.

Συνεχίζεται η προώθηση στο Κουρσκ, λέει το Κίεβο

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι συνεχίζεται η προώθηση των δυνάμεων του Κιέβου στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, όμως προειδοποίησε ότι η Μόσχα ενισχύει τις δυνάμεις της στο ανατολικό μέτωπο του Ποκρόφσκ, όπου προωθούνται τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο στρατηγός Ολεκσάντρ Σίρσκι δήλωσε μέσω βιντεοσύνδεσης, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, πως η Ρωσία προσπαθεί να κόψει τις ουκρανικές γραμμές ανεφοδιασμού προς το μέτωπο του Ποκρόφσκ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η συνολική κατάσταση εκεί είναι δύσκολη.



Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Έως τώρα έχουμε 50% παραπάνω φωτιές σε σχέση με πέρυσι - Οι συνθήκες στον Βαρνάβα ήταν ανυπέρβλητες

Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη έστειλε η Αθηνά Λινού - «Δεν παίρνω πίσω λέξη» απαντά ο βουλευτής Χανίων


Βίντεο: Εμμανουήλ Καραλής και Μίλτος Τεντόγλου το έριξαν στην... ελληνορωμαϊκή υπό το βλέμμα του Πομάσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης