Βρετανία: Ο προϋπολογισμός του Οκτωβρίου θα είναι οδυνηρός, προανήγγειλε ο Στάρμερ

Βρετανία: Ο προϋπολογισμός του Οκτωβρίου θα είναι οδυνηρός, προανήγγειλε ο Στάρμερ

Όπως τόνισε, η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί, πριν βελτιωθεί

starmer
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε σήμερα ότι ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησής του, τον Οκτώβριο, θα είναι οδυνηρός.

«Ένας προϋπολογισμός έρχεται τον Οκτώβριο και θα είναι οδυνηρός. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», πρόσθεσε.

Ο Στάρμερ τόνισε πως θα πάρει καιρό να ανοικοδομηθεί η Βρετανία και να απαλλαγεί από τη σήψη που, όπως είπε, επικράτησε υπό την προηγούμενη κυβέρνηση των Συντηρητικών, ενώ προειδοποίησε πως «τα πράγματα θα πάνε χειρότερα, πριν βελτιωθούν».

Watch LIVE: Keir Starmer’s speech on fixing the foundations of our country.

Watch LIVE: Keir Starmer’s speech on fixing the foundations of our country. Watch now.

Posted by Keir Starmer on Tuesday, August 27, 2024
Κλείσιμο


Ο Στάρμερ, ο οποίος πέτυχε τον Ιούλιο σαρωτική εκλογική νίκη, έχει δηλώσει πως θα αποκαταστήσει τον ιστό της βρετανικής κοινωνίας, λέγοντας πως οι ταραχές κατά των μεταναστών, που σημειώθηκαν αυτό το μήνα, αντανακλούν τις διαιρέσεις που δημιουργήθηκαν τα 14 χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία το Συντηρητικό Κόμμα.

Ο πρωθυπουργός εκφώνησε την ομιλία του στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε κάνει ένα από τα πολλά πάρτυ του στη διάρκεια των λοκντάουν για την Covid-19, για τα οποία ο Στάρμερ είπε ότι κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη του κοινού προς τους πολιτικούς του.

«Κληρονομήσαμε, όχι μόνο μια οικονομική μαύρη τρύπα, αλλά και μια μαύρη τρύπα στην κοινωνία και γι' αυτό πρέπει να αναλάβουμε δράση και να πράξουμε διαφορετικά. Μέρος αυτού είναι να είμαστε τίμιοι με τον κόσμο σχετικά με τις επιλογές που έχουμε και με το πόσο σκληρό θα είναι αυτό», δήλωσε.

«Ειλικρινά, τα πράγματα θα πάνε χειρότερα, πριν βελτιωθούν», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος σε ένα κοινό ανθρώπων με τους οποίους είχε συναντηθεί στη διάρκεια της φετινής προεκλογικής εκστρατείας, όπως ασκούμενους, δασκάλους, νοσηλευτές και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ο Στάρμερ τόνισε πως η αλλαγή δεν θα συμβεί μέσα σε μια νύχτα.

Ωστόσο, μιλώντας μία εβδομάδα πριν το βρετανικό κοινοβούλιο συνεδριάσει και πάλι μετά τις θερινές διακοπές, δήλωσε πως η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει μια πληθώρα προβλημάτων που κυμαίνονται από το συνωστισμό στις φυλακές μέχρι την έλλειψη στέγης και τις μακρές λίστες αναμονής στις υπηρεσίες υγείας.

Ο Στάρμερ δήλωσε πως η αποτυχία της κυβέρνησης των Συντηρητικών να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και το γεγονός ότι επικεντρώθηκε στην «αγυρτεία» του λαϊκισμού, διεύρυνε ρωγμές στην κοινωνία, διαιρέσεις που θα πάρει καιρό να θεραπευθούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο: Απόκοσμες εικόνες από τα νεκρά ψάρια στην παραλία του Βόλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης