Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Υπέρ του Τραμπ τάσσεται πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Η Τάλσι Γκάμπαρντ διέγραψε μια ιδιόμορφη πορεία από την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος ως τα πάνελ του Fox News

Η Τάλσι Γκάμπαρντ, πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών και υποψήφια για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020, με επιστολή της στήριξε την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ.

Χθες, σε ομιλία του στο Ντιτρόιτ την καλωσόρισε ο ίδιος ο Τραμπ. Από την πλευρά της η Γκάμπαρντ κάλεσε πολίτες όλων των παρατάξεων να ψηφίσουν Τραμπ.



Η 43χρονη Γκάμπαρντ είναι βετεράνος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ήταν, το 2013, η πρώτη γυναίκα με καταγωγή από την Ινδία (Hindu) που εξελέγη στο Κογκρέσο και αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. Στήριξε το 2016 τον Μπέρνι Σάντερς στην υποψηφιότητά του για την προεδρία ενώ ήταν και η ίδια υποψήφια με πρόγραμμα την υγεία για όλους, δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και έλεγχο της οπλοκατοχής.

Αργότερα πήρε αποστάσεις από το Δημοκρατικό Κόμμα και το 2022 το εγκατέλειψε καταγγέλλοντας ότι υπέκυψε στην woke ιδεολογία. Από τότε είχε τακτική σχολιάστρια στο Fox News και λέει ότι οι διώξεις κατά του Τραμπ είναι ένας κίνδυνος για την αμερικανική δημοκρατία.

Ρεπουμπλικανοί υπέρ της Κάμαλα Χάρις

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το BBC, περίπου 200 Ρεπουμπλικανοί που είχαν υπηρετήσει σε αξιώματα σε θητείες Ρεπουμπλικανών προέδρων ανακοίνωσαν τη στήριξή τους στην Κάμαλα Χάρις.

Σε επιστολή τους λένε ότι άλλη μια θητεία από τον Τραμπ θα βάλει σε κίνδυνο τη δημοκρατία στην Ευρώπη.




Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο: Απόκοσμες εικόνες από τα νεκρά ψάρια στην παραλία του Βόλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr