Κένεντι Τζούνιορ: Έκοψε το κεφάλι μιας νεκρής φάλαινας και το έδεσε στην οροφή του βαν τους, λέει η κόρη του

Έρευνα σε βάρος του για παραβίαση του νόμου περί προστασίας άγριων ζώων και απειλούμενων ειδών ζητούν οι περιβαλλοντολόγοι

Μια ακόμα ιστορία που συνδέει τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ (RFK) με κακοποίηση ζώων έρχεται στο φως, αυτή τη φορά από την κόρη του, η οποία μοιράστηκε μια ιστορία με τον πατέρα της να αποκεφαλίζει μια νεκρή φάλαινα και να δένει το κεφάλι της στην οροφή του οικογενειακού τους μίνι βαν, διατηρώντας το εκεί για πέντε ώρες μέχρι να φτάσουν σπίτι.

Όπως αναφέρει ο Independent, η κόρη του Κένεντι, Καθλίν Αλεξάντρα «Κικ» Κένεντι, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Town and Country το 2012, μίλησε για την ιστορία με την φάλαινα. Ωστόσο, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, 12 χρόνια μετά, η ιστορία ήρθε ξανά στην επιφάνεια, εξοργίζοντας πολλούς φιλόζωους, οι οποίοι κάνουν εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να ερευνήσει τον RFK Jr για πιθανή παραβίαση του νόμου περί προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών και του νόμου περί απειλούμενων ειδών.

Στη συνέντευξη η κόρη του RFK, ο οποίος μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, αφηγήθηκε μια μέρα από τη ζωή της. όταν ήταν έξι ετών και η οικογένεια έμαθε ότι μια νεκρή φάλαινα είχε ξεβραστεί στην παραλία του Hyannis Port, νοτιοανατολικά της Βοστώνης.

Σύμφωνα με την ίδια, στο άκουσμα της είδησης, ο πατέρας της κατευθύνθηκε στην παραλία με ένα αλυσοπρίονο για να κόψει το κεφάλι της φάλαινας. Στη συνέχεια, ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ έδεσε το κεφάλι στην οροφή του μίνι βαν τους, χρησιμοποιώντας κορδόνια bungee και στη συνέχεια οδήγησε την οικογένεια στο Mount Kisco της Νέας Υόρκης - μια διαδρομή περίπου τεσσάρων έως πέντε ωρών.

«Κάθε φορά που επιταχύναμε στον αυτοκινητόδρομο, το αίμα και τα υγρά της φάλαινας έμπαιναν στα παράθυρα του αυτοκινήτου», ανέφερε η Κικ Κένεντι στη συνέντευξη. «Είχαμε όλοι μας πλαστικές σακούλες πάνω από τα κεφάλια μας με τρύπες στο στόμα, και οι άνθρωποι στην εθνική οδό μας έδειχναν το δάχτυλο, αλλά αυτό ήταν απλά κάτι φυσιολογικό για εμάς».

Μετά την επανεμφάνιση της ιστορίας, περιβαλλοντολόγοι από το Center for Biological Diversity Action Fund κάλεσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους να ξεκινήσουν έρευνα για το αν ο RFK Τζούνιορ παραβίασε τον νόμο περί προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών και τον νόμο περί απειλούμενων ειδών.

Σε επιστολή της προς την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, η περιβαλλοντική υπηρεσία ανέφερε ότι είναι «παράνομο να κατέχει κανείς οποιοδήποτε μέρος ζώου, νεκρού ή ζωντανού, που προστατεύεται βάσει οποιουδήποτε από τους δύο νόμους.«Η κατοχή οποιουδήποτε κρανίου φάλαινας αποτελεί σημαντική παραβίαση του νόμου».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο RFK Jr δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο παραδέχεται ότι πέταξε το κουφάρι μιας αρκούδας στο Central Park το 2014.

Εν τω μεταξύ λίγες εβδομάδες πριν, ο 70χρονος, ο διεκδικούσε την προεδρία των ΗΠΑ ως ανεξάρτητος μέχρι που ανέστειλε την εκστρατεία του και υποστήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα

Χαλκιδική: Οι καταθέσεις της μάνας και του αδελφού του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ


Μύκονος: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού της 23χρονης από τους Πακιστανούς - Τα βίντεο δείχνουν συναίνεση, λένε εισαγγελικές πηγές

Ισπανία: Βρετανίδα τουρίστρια κατέγραψε με κρυφή κάμερα υπάλληλο ξενοδοχείου να μυρίζει και να της κλέβει τα εσώρουχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr