Ένοχος για λιποταξία θα δηλώσει ο Αμερικανός στρατιώτης που πέρασε στη Βόρεια Κορέα

Η απολογία του και η ακρόαση για την επιβολή της ποινής του θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου σε στρατιωτική βάση στο Τέξας

Ο Αμερικανός στρατιώτης Τράβις Κινγκ, ο οποίος διέφυγε στη Βόρεια Κορέα πριν επιστρέψει στην πατρίδα του, θα δηλώσει ένοχος για λιποταξία, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο στρατός απήγγειλε 14 κατηγορίες εναντίον του Κινγκ για την παράνομη διέλευση της αποστρατικοποιημένης ζώνης μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας τον Ιούλιο του 2023.

Σχεδιάζει, ακόμη, ο Κινγκ να δηλώσει ένοχος για πέντε κατηγορίες, μεταξύ τους της λιποταξίας και της επίθεσης, στο πλαίσιο συμφωνίας για την απολογία του.

«Θα δηλώσει αθώος για τα υπόλοιπα αδικήματα, τα οποία ο στρατός θα αποσύρει», ανέφερε ο δικηγόρος του Κινγκ στο BBC. Ένα από τα αδικήματα είναι και η κατοχή της παιδικής πορνογραφίας.

Η απολογία του και η ακρόαση για την επιβολή της ποινής του θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου σε στρατιωτική βάση στο Φορτ Μπλις του Τέξας.

Ο υπολοχαγός Κινγκ υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό από τον Ιανουάριο του 2021.

Πριν από το περιστατικό της λιποταξίας, είχε εκτίσει δύο μήνες κράτησης στη Νότια Κορέα με την κατηγορία ότι είχε επιτεθεί σε δύο άτομα και είχε κλωτσήσει ένα όχημα. Απελευθερώθηκε στις 10 Ιουλίου 2023, οκτώ ημέρες πριν διασχίσει τα σύνορα της χώρας με την Πιονγκγιάνγκ.

Η συμφωνία απελευθέρωσής του έγινε με τη μεσολάβηση Σουηδών αξιωματούχων, οι οποίοι μετέφεραν τον Κινγκ στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα.

Λίγα είναι γνωστά για το πώς του φέρθηκαν στη Βόρεια Κορέα, γιατί διέφυγε εκεί και γιατί η Πιονγκγιάνγκ τον απέλασε. Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν έκαναν καμία παραχώρηση για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του.



Ειδήσεις σήμερα

Χαλκιδική: Οι καταθέσεις της μάνας και του αδελφού του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ


Μύκονος: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού της 23χρονης από τους Πακιστανούς - Τα βίντεο δείχνουν συναίνεση, λένε εισαγγελικές πηγές

Ισπανία: Βρετανίδα τουρίστρια κατέγραψε με κρυφή κάμερα υπάλληλο ξενοδοχείου να μυρίζει και να της κλέβει τα εσώρουχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr