Ισπανία: Σελίδα κατατάσσει τους τουρίστες κάθε χώρας που πέφτουν από τα μπαλκόνια

Ισπανία: Σελίδα κατατάσσει τους τουρίστες κάθε χώρας που πέφτουν από τα μπαλκόνια

Η σελίδα χλεύασε την πτώση της 19χρονης Έμμα Ράμσεϊ από μπαλκόνι στην Ίμπιζα - Για «άθλιο» γεγονός μιλά μια πολιτικός από τη Σκωτία

ibiza
Μια πολιτικός από τη Σκωτία ζήτησε να κλείσει ένας «άθλιος» ισπανικός ιστότοπος που κατατάσσει τις χώρες με βάση τον αριθμό των τουριστών τους που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν μετά από πτώσεις από μπαλκόνια.

Όπως αναφέρει ο Guardian, πρόκειται για την Κριστίνα Μακ Κέλβι, βουλευτή της Σκωτίας, η οποία δραστηριοποιείται στην περιφέρεια από την οποία καταγόταν η Έμμα Ράμσεϊ, η 19χρονη τουρίστρια που έπεσε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στην Ίμπιζα, όπου είχε πάει για διακοπές. 

Κατάταξη τουριστών ανά εθνικότητα με βάση το πόσοι πέφτουν από τα μπαλκόνια

Μια ομάδα, η οποία αυτοαποκαλείται ως Balearics Federation of Balconing - σε ελεύθερη μετάφραση η Ομοσπονδία Πτώσης Μπαλκονιών των Βαλεριάδων Νήσων-  ωστόσο, φάνηκε να αντιμετωπίζει την τραγική είδηση του θανάτου της 19χρονης Έμμα χωρίς ιδιαίτερο σεβασμό. 

Αναλυτικότερα η ομάδα, αναδημοσιεύοντας την είδηση του θανάτου της Έμμα, γίορτασε την λεγόμενη «επιστροφή» των Βρετανών τουριστών στη συνεχιζόμενη κατάταξη των θανάτων και των τραυματισμών που προκύπτουν από πτώσεις μπαλκονιών στις Βαλεριάδες Νήσους.

Κλείσιμο
Συνόδευσε την ανάρτηση με έναν λεπτομερή πίνακα που απέδιδε βαθμούς σε έθνη για θανάτους και τραυματισμούς πολιτών τους που συνδέονται με μπαλκόνια. Η Βρετανία εμφανίστηκε στην κορυφή με επτά βαθμούς, ακολουθούμενη από τη Γερμανία και την Ισπανία.

«Οι Βρετανοί ΠΟΤΕ δεν απογοητεύουν», έγραφε η ανάρτηση της ομάδας, η οποία έχει 55.000 ακολούθους. «Όλοι πίστεψαν ότι οι βασιλιάδες αυτού του αθλήματος θα ήταν και πάλι ηγέτες».



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όρος balconing - που αναφέρεται και στο όνομα της ομοσπονδίας- αφορά σε μια σειρά σοβαρών περιστατικών που προέκυψαν από προσπάθειες παραθεριστών να πηδήξουν σε πισίνες από μπαλκόνια των τουριστικών θερέτρων στην Ισπανία.

Στην ιστοσελίδα της, η ομάδα σημειώνει ότι έχει επεκτείνει τον ορισμό αυτό, ώστε να περιλαμβάνει όλες τις κάθετες πτώσεις.

Καταδικάζει τη σελίδα η Σκωτσέζα πολιτικός

Η Μακ Κέλβι, η οποία νωρίτερα φέτος διορίστηκε υπουργός της Σκωτίας για την πολιτική για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, καταδίκασε την ιστοσελίδα. «Αυτό είναι εντελώς άθλιο και η καρδιά μου συμπάσχει με τους αγαπημένους όλων όσων έχουν στοχοποιηθεί από αυτή την οργάνωση», δήλωσε. «Είναι καταδικαστέο το γεγονός ότι κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και να χρησιμοποιήσει τραγικούς θανάτους με έναν τόσο σκληρό τρόπο».

Συνέχισε: «Όσο πιο γρήγορα κλείσει η οργάνωση, τόσο το καλύτερο, και οι οργανισμοί κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να λάβουν κάθε μέτρο που μπορούν για να αφαιρέσουν τέτοιο αξιοθρήνητο περιεχόμενο από τους ιστότοπούς τους».

Η «ομοσπονδία», η οποία περιγράφει τον εαυτό της στο διαδίκτυο ως «δαρβινιστικά τουριστοφοβική», φαίνεται να τηρεί αρχεία για τις πτώσεις ντόπιων και αλλοδαπών τουριστών στα νησιά των Βαλεαρίδων από το 2000.

Σε ένα είδους απάντησης της έκκλησης της Μακ Κέλβι, η φερόμενη ως ομοσπονδία δημοσίευσε ένα άρθρο από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης που μετέδιδε τα λόγια της, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν ήταν η κατάταξή της, αλλά μάλλον το μοντέλο «μαζικού τουρισμού» της περιοχής και οι «συνέπειες» που απορρέουν από αυτό το μοντέλο, ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα

Κασσελάκης: Έβαλε Παππά πρόεδρο και σκληρούς Kasselistas στη Βουλή, ζήτησε να δεσμευτούν οι βουλευτές ότι δεν θα αλλάξουν κόμμα

Αντάρτικο από τον Φάμελλο, αρνείται να παραιτηθεί από πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει υποψήφιος για τη θέση

Σμύρνη: Πατέρας πυροβόλησε τα τέσσερα παιδιά του και σκότωσε τα τρία - Προσπάθησε να αυτοκτονήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης