Γαλλία: Πρώτη δοκιμή για την απαγόρευση κινητών για τους μαθητές κάτω από 15 ετών

Γαλλία: Πρώτη δοκιμή για την απαγόρευση κινητών για τους μαθητές κάτω από 15 ετών

Πιλοτική εφαρμογή σε περίπου 200 σχολεία πριν επεκταθεί σε όλη τη χώρα από το επόμενο έτος

cellphone_main01
Η Γαλλία πρόκειται να δοκιμάσει την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία για μαθητές ηλικίας έως 15 ετών, με στόχο να δώσει στα παιδιά μια «ψηφιακή παύση», η οποία, αν κριθεί επιτυχής, θα μπορούσε να επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2025.

Το μέτρο θα δοκιμαστεί αρχικά σε 200 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρει ο Guardian.

Οι μαθητές θα πρέπει να παραδίδουν τα τηλέφωνα κατά την άφιξή τους στο σχολείο. Έτσι γίνεται αυστηρότερο το πλαίσιο σε σχέση με αυτό του νόμου του 2018 σύμφωνα με τον οποίο οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους στους χώρους του σχολείου, αλλά τους επέτρεπε να τα κρατούν μαζί τους.

Επιτροπή που είχε συσταθεί από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν είχε εκφράσει την ανησυχία της ότι η υπερβολική έκθεση των παιδιών στις οθόνες έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξή τους. Η έκτασης 140 σελίδων έκθεση κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει «πολύ σαφής συναίνεση σχετικά με τις άμεσες και έμμεσες αρνητικές επιπτώσεις των ψηφιακών συσκευών στον ύπνο, στην καθιστική ζωή, στην έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και στον κίνδυνο να γίνει ο μαθητή υπέρβαρος ή παχύσαρκος, καθώς και στην όρασή του».

Κλείσιμο
Επιπλέον, η έκθεση συνέστησε να περιορίζεται η χρήση των κινητών τηλεφώνων ανά ηλικία, δηλαδή, καθόλου κινητά πριν από την ηλικία των 11 ετών τουλάχιστον, κινητά χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο μεταξύ 11 και 13 ετών, τηλέφωνα με Διαδίκτυο αλλά χωρίς πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τα 15 έτη.

Πρότεινε επίσης να μην εκτίθενται καθόλου τα παιδιά κάτω των τριών ετών σε ψηφιακές συσκευές, οι οποίες, όπως ανέφερε, «δεν είναι απαραίτητες για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού».

Η απαγόρευση των τηλεφώνων στα σχολεία συζητείται εδώ και καιρό σε όλη την Ευρώπη.



Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντίνος Αργυρός: Άγριο ξύλο με μπουνιές και κλωτσιές σε συναυλία του στην Αλβανία - Δείτε βίντεο

Σοκολάτα: Νέες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων αναμένουν οι παραγωγοί - Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το κόστος

Μύκονος: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού της 23χρονης από τους Πακιστανούς - Τα βίντεο δείχνουν συναίνεση, λένε εισαγγελικές πηγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης