Ρώμη: Μαφιόζοι άφησαν μπροστά στην πόρτα ακτιβίστριας ένα φέρετρο

Ρώμη: Μαφιόζοι άφησαν μπροστά στην πόρτα ακτιβίστριας ένα φέρετρο

Αυτές είναι ανόητες χειρονομίες που μας θυμώνουν ακόμη περισσότερο και να θέλουμε να αγωνιστούμε, είπε η γυναίκα που τα έχει βάλει με τους Καζαμόνικα

feretro_roma
Ένα μαύρο φέρετρο έξω από το σπίτι της βρήκε μια γυναίκα στη Ρώμη που είχε αναπτύξει δράση κατά μιας οικογένειας μαφιόζων με δράση στην πρωτεύουσα της Ιταλίας και σε περιοχές γύρω από αυτή.

Η Τιτσιάνα Ρόντσιο, όπως αναφέρει το CNN, είναι πρόεδρος της ομάδας Toripiubella που πήρε το όνομά της από τη γειτονιά Tor Bella Monaca όπου βρίσκονταν οι επαύλεις της οικογένειας των Καζαμόνικα. Τα κτίσματα κατεδαφίστηκαν από τις αρχές της πόλης το 2018 και το 2019, ενώ εντοπίστηκαν κοσμήματα, έργα τέχνης αλλά και μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Το φέρετρο εμφανίστηκε έξω από το σπίτι της Ρόντσιο την Κυριακή. Στην αρχή δεν πίστεψε ότι είναι απειλή εναντίον της.

«Δεν φοβάμαι, προχωρώ», ανέφερε η Ρόντσιο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Αυτές είναι ανόητες χειρονομίες που μας θυμώνουν ακόμη περισσότερο και να θέλουμε να αγωνιστούμε», είπε.

Κλείσιμο
Η αστυνομία της Ρώμης ανέφερε ότι το φέρετρο εξετάζεται για δακτυλικά αποτυπώματα.

Η Ρόντσιο έχει καταγγείλει αρκετά μέλη της οικογένειας στο παρελθόν ενώ την έχουν εκφοβίσει με επιστολές ή άλλους τρόπους. Αρκετά είναι και τα περιστατικά διάρρηξης στο σπίτι και το γραφείο της, αλλά το φέρετρο είναι μια κάποια αναβάθμιση - «δεν το βρίσκεις κάθε μέρα κάτω από το σπίτι σου», όπως λέει.

Ποιοι είναι οι Καζαμόνικα

Η οικογένεια των Καζαμόνικα έχει συνδεθεί με εκβιασμούς, καταχρήσεις, απειλές, ακόμη και με δολοφονίες. Στο αποκορύφωμά της η εγκληματική ομάδα τους είχε περίπου 1.000 μέλη. Περίπου 10 μέλη της οικογένεειας είναι αυτή την περίοδο υπόδικα για κλοπή ρεύματος.

Το 2015 οι Καζαμόνικα ήλθαν στη δημοσιότητα όταν κατάφεραν να οργανώσουν με την άδεια των αρχών στη Ρώμη μεγαλοπρεπή κηδεία για τον αρχηγό της οικογένειας, τον Βιτόριο Καζαμόνικα.

Το φέρετρο το μετέφερε άμαξα με άλογα ενώ ένα ελικόπτερο έραινε με λουλούδια τη διαδρομή. Όλη η τελετή, πολύ ασυνήθιστη ακόμη και για μαφιόζους, είχε αστυνομική προστασία αλλά και μια μπάντα που έξω από την εκκλησία έπαιζε το μουσικό θέμα του «Νονού»!



Ειδήσεις σήμερα

Κασσελάκης: Έβαλε Παππά πρόεδρο και σκληρούς Kasselistas στη Βουλή, ζήτησε να δεσμευτούν οι βουλευτές ότι δεν θα αλλάξουν κόμμα

Αντάρτικο από τον Φάμελλο, αρνείται να παραιτηθεί από πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει υποψήφιος για τη θέση

Σμύρνη: Πατέρας πυροβόλησε τα τέσσερα παιδιά του και σκότωσε τα τρία - Προσπάθησε να αυτοκτονήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης