Πρώτος στις διαμαρτυρίες κατά του υπερτουρισμού στην Τενερίφη είναι ένας… Βρετανός

Πρώτος στις διαμαρτυρίες κατά του υπερτουρισμού στην Τενερίφη είναι ένας… Βρετανός

Ζει 30 χρόνια στο ισπανικό νησί o Μπράιαν Χάρισον και θεωρεί ότι μπορεί να έχει άποψη για τα προβλήματα από την επέλαση των τουριστών

tenerife_tourism
Όλο και μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα του υπερτουρισμού στην Τενερίφη και οι κάτοικοι του ισπανικού νησιού έχουν αρχίσει τις διαμαρτυρίες, ζητώντας μέτρα, ακόμη και φορολογία που θα πληρώνουν οι τουρίστες που φτάνουν εκεί.

Στις διαμαρτυρίες πρωτοστατεί… ένας Βρετανός που και αυτός έφτασε κάποτε στο νησί, αλλά στην πορεία εγκαταστάθηκε μόνιμα.

Ο Μπράιαν Χάρισον, από την Ουαλία, είναι γενικός γραμματέας της ομάδας «Salvar La Tejita» για τη διάσωση της Τεχίτα, μιας προστατευμένης παραλίας στο νησί όπου μένει και ο ίδιος, η οποία ζητά να περιοριστεί ο αριθμός των τουριστών στα Κανάρια.


Κλείσιμο


Η ομάδα μετρά οκτώ χρόνια ζωής και συστάθηκε για να διαμαρτυρηθεί για ένα νέο ξενοδοχείο που θα κτιζόταν στην Τεχίτα. Με τον καιρό η ομάδα δυνάμωσε και είναι από τις πλέον επιδραστικές στην καμπάνια κατά του υπερτουρισμού.

Δεν είναι υποκρισία ένας Βρετανός να διαμαρτύρεται, έχουν ρωτήσει πολλοί τον Χάρισον, αναφέρει η Daily Mail.

Η απάντησή του είναι ότι «ποτέ δεν αισθάνθηκα στ’αλήθεια ότι ανήκω πουθενά», έστω και αν ζει στην Ισπανία εδώ και 30 χρόνια. Όπως εξήγησε στην Daily Telegraph δεν πήγε στο νησί σαν τουρίστας, αλλά ήταν συνειδητή απόφαση να μετακομίσει.

Παραδέχεται ότι όλη η κατάσταση είναι κάπως ειρωνική, αλλά επειδή ζει χρόνια στο μέρος αυτό του δίνει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται.

Μόνο τον Ιούλιο επισκέφτηκαν την Ισπανία 2,6 εκατ Βρετανοί από τα 11 εκατ. τουριστών που έφτασαν στη χώρα. Στην Τενερίφη, όπως λέει ο Χάρισον, οι τουρίστες από 2 εκατ. τον χρόνο το 1991 έχουν φτάσει τα 6 εκατ.

«Έρχονται πάρα πολλοί για μικρό νησί, αυτό είναι το πρόβλημα», εξηγεί και επιμένει ότι η ομάδα του δεν είναι κατά των τουριστών.



Ειδήσεις σήμερα:

Γέννησε η γυναίκα του παλαιοχριστιανού το πέμπτο τους παιδί έπειτα από 42 εβδομάδες κύησης - Γιατί δεν τους δίνουν το νεογνό

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Ο αμφιλεγόμενος Μάικ Λιντς και η «δεύτερη ζωή» που κράτησε 74 ημέρες

Κολωνός: Προκλητικός ο 44χρονος στην απολογία του για τους βιασμούς της 16χρονης - «Σαν αφελής πίστεψα ότι με είχε ερωτευτεί μια νεότερη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης