Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θα παρουσιάσει σχέδιο νίκης στον Μπάιντεν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θα παρουσιάσει σχέδιο νίκης στον Μπάιντεν

Σε παρέμβασή του σε φόρουμ ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξήγησε ότι η εισβολή στην επαρχία Κούρσκ είναι μέρος ευρύτερης τακτικής της χώρας του

Volodymyr_Zelensky
H εισβολή των ουκρανικών στρατευμάτων του στην περιοχή Κουρσκ, μέσα σε ρωσικό έδαφος, αποτελεί μέρος ενός «σχεδίου νίκης» που θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο ο Βολοντίμρ Ζελένσκι στον Τζο Μπάιντεν.

Σε παρέμβασή του σε φόρουμ την Τρίτη (27/8) ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η επιτυχία του σχεδίου θα εξαρτηθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο και από το αν οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία «αυτό που υπάρχει στο σχέδιο ή όχι [και] αν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σχέδιο ή όχι».

Όπως πρόσθεσε ο Ζελένσκι, θα δείξει το σχέδιο και στους δύο υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, την Καμάλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει το BBC, o Ζελένσκι αποκάλυψε ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε πρόσφατα την πρώτη επιτυχή δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εγχώριας παραγωγής, αν και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον πύραυλο.

Κλείσιμο
Μετά την εισβολή τους στις αρχές του Αυγούστου, ουκρανικά στρατεύματα έχουν καταλάβει περίπου 1.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους και 100 οικισμούς, αν και η επαλήθευση των αριθμών δεν είναι εύκολη.

Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Σίρσκι έχει δηλώσει ότι η Ουκρανία δεν είχε καμία πρόθεση να κρατήσει το έδαφος και ότι ένα κίνητρο για την εισβολή ήταν να αποσπάσει τις ρωσικές δυνάμεις από την ανατολική Ουκρανία.

Στο φόρουμ, ο Ζελένσκι είπε ακόμη ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε μαχητικά αεροσκάφη F-16, που πρόσφατα παρέλαβε από δυτικές χώρες προκειμένου να αναχαιτίσει πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες. Τόνισε ότι η χώρα του θα χρειαστεί περισσότερα αεροσκάφη.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, η Ρωσία σφυροκόπησε την Ουκρανία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους. Οι επιθέσεις έχουν αφήσει πίσω τους πολλά θύματα και μπλακ άουτ σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι επιθέσεις δείχνουν ότι η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει τον πόλεμο: «Όταν θέλουν [ενν. ειρηνευτικές συνομιλίες], δεν εξαπολύουν 230 αεροπορικές επιδρομές». Ωστόσο, μετά την εισβολή στο Κουρσκ, η Ρωσία έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία γιατί θεωρεί το ζήτημα άνευ σημασίας.




Ειδήσεις σήμερα:

Ζούκερμπεργκ: Ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid - «Μετανιώνω που υπέκυψα»

Κωνσταντίνος Αργυρός: Άγριο ξύλο με μπουνιές και κλωτσιές σε συναυλία του στην Αλβανία - Δείτε βίντεο

Σμύρνη: Πατέρας πυροβόλησε τα τέσσερα παιδιά του και σκότωσε τα τρία - Προσπάθησε να αυτοκτονήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης