Βίντεο: Ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε πατέρα 11 παιδιών μετά από 10 μήνες αιχμαλωσίας από τη Χαμάς στη Γάζα

Οι συγγενείς του Φαρχάν Αλκάντι έσπευσαν στο νοσοκομείο για να τον δουν - Τι είπε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Νετανιάχου - Ανησυχία για τους 108 ομήρους που παραμένουν στη Γάζα

Η είδηση ​​ότι ο Φαρχάν Αλκάντι είχε διασωθεί την Τρίτη από τα στρατεύματα των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων προκάλεσε σοκ στην οικογένεια του Ισραηλινού ομήρου, συμπεριλαμβανομένων των δύο συζύγων και των 11 παιδιών του.

Οι IDF σε συνεργασία με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών (Shin Bet) νωρίς το απόγευμα της Τρίτης διέσωσαν τον 52χρονο Ισραηλινο-Βεδουίνο όμηρο τον οποίο κρατούσε η Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου σε ένα τούνελ στη Ράφα.



Ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε ότι έψαχνε για ομήρους στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιβεβαίωσε ότι όταν εισέβαλε στο δωμάτιο της σήραγγας όπου βρισκόταν ο Αλκάντι, το οποίο έχει αναφερθεί ως βάθους 20 μέτρων, εκείνη τη στιγμή δεν φυλασσόταν.



Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες σχετικά με το αν ο Αλκάντι μπορούσε να δραπετεύσει μόνος του, δεδομένου ότι δεν τον φρουρούσαν ή αν δεν θα μπορούσε να βγει από το δωμάτιο όπου κρατούνταν χωρίς να τον βρει ο Ισραηλινός Στρατός.



Ο 52χρονος είναι υγιής και υποβάλλεται σε περαιτέρω υγειονομικούς ελέγχους στο Ιατρικό Κέντρο Σορόκα.



Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του IDF Ντάνιελ Χαγκάρι αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με την απελευθέρωση του ομήρου.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, ο Αλκάντι υποστήριξε ότι οι απαγωγείς του τράπηκαν σε φυγή καθώς πλησίαζαν τα στρατεύματα, αλλά φοβόταν να μετακινηθεί λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν παγίδες.

Σε ένα βίντεο που μιλάει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, εμφανίστηκε ευδιάθετος λέγοντας στον πρωθυπουργό: «Είμαι κι εγώ χαρούμενος, περίμενα τη στιγμή του, το ορκίζομαι. Ευχαριστώ που με φέρατε σε μια κατάσταση όπου μπορώ να δω την οικογένειά μου και να είμαι εδώ. Όλοι κάνατε ιερή δουλειά, Υπάρχουν άλλοι που περιμένουν».



Οι συγγενείς του έσπευσαν στο νοσοκομείο για να τον δουν μετά από 326 ημέρες από τότε που ο Φαρχάν είχε απαχθεί ενώ εργαζόταν ως φρουρός σε ένα εργοστάσιο κιμπούτς κοντά στα σύνορα της Γάζας.




Είναι η τέταρτη επιτυχημένη επιχείρηση για τη διάσωση ζωντανών Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς, αν και έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές επιτυχείς επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την επιστροφή δεκάδων σορών ομήρων που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς.


Ειδήσεις σήμερα:

Ζούκερμπεργκ: Ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid - «Μετανιώνω που υπέκυψα»

Κωνσταντίνος Αργυρός: Άγριο ξύλο με μπουνιές και κλωτσιές σε συναυλία του στην Αλβανία - Δείτε βίντεο

Σμύρνη: Πατέρας πυροβόλησε τα τέσσερα παιδιά του και σκότωσε τα τρία - Προσπάθησε να αυτοκτονήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr