Η αστυνομία της Γερμανίας σκοτώνει άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε διερχόμενους

Η αστυνομία της Γερμανίας σκοτώνει άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε διερχόμενους

Πρόκειται για 26χρονο Γερμανό υπήκοο που αποπειράθηκε να επιτεθεί κραδαίνοντας δυο μαχαίρια - Ουδείς άλλος τραυματίστηκε

germany
Άνδρας που καταγγέλθηκε πως επιτέθηκε με μαχαίρια σε διερχόμενους στη Μερς, στη δυτική Γερμανία, σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών χθες Τρίτη, μερικές ημέρες μετά την θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι στην κοντινή πόλη Ζόλινγκεν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η άμεση δράση έλαβε τηλεφωνική κλήση περί τις 14:45 (τοπική ώρα· 15:45 ώρα Ελλάδας) χθες κι ενημερώθηκε πως άνδρας «επιτέθηκε και απείλησε διερχόμενους» στην πόλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Ντούισμπουργκ.

Αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο, Γερμανό υπήκοο, 26 ετών, που αποπειράθηκε «να τους επιτεθεί κραδαίνοντας δυο μαχαίρια», κατά την ανακοίνωση.

Οι άνδρες της αστυνομίας τον πυροβόλησαν και «τραυματίστηκε θανάσιμα».

Κλείσιμο
Ουδείς άλλος τραυματίστηκε.

Το περιστατικό καταγράφεται καθώς η Γερμανία βρίσκεται σε συναγερμό αφού τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε την Παρασκευή, εν μέσω υπαίθριου φεστιβάλ στη Ζόλινγκεν, περίπου 45 χιλιόμετρα από τη Μερς.

Σύρος 26 ετών, που βαραίνουν υποψίες ότι συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), κατηγορείται για την ενέργεια αυτή, η οποία χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική από τις γερμανικές αρχές.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα προχθές Δευτέρα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεσμεύθηκε να κάνει πιο αυστηρή τη γερμανική νομοθεσία για τα όπλα, «ιδιαίτερα ως προς τη χρήση μαχαιριών».

Η ενίσχυση του ελέγχου των όπλων θα γίνει «πολύ γρήγορα», υποσχέθηκε ο κ. Σολτς.

Η επίθεση στη Ζόλινγκεν αναζωπύρωσε τον διάλογο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στη χώρα κι αύξησε περαιτέρω την πίεση στον κ. Σολτς και στην κυβέρνησή του, καθώς πλησιάζουν καίριας σημασίας κρατιδιακές εκλογές την Κυριακή.

Ο φερόμενος ως δράστης της θα έπρεπε κανονικά να είχε απελαθεί στη Βουλγαρία, τη χώρα όπου έκανε αρχικά την είσοδό του στην ΕΕ, όμως κατά τα φαινόμενα μπόρεσε να ξεφύγει με ευκολία από τη διαδικασία απέλασής του.

Προχθές, ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Σολτς υπογράμμισε πως οι αρχές της Γερμανίας θα «κάνουν το παν εντός των δυνάμεών τους προκειμένου οι άνθρωποι που δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμένουν στη Γερμανία να επαναπατρίζονται και να απελαύνονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Ζούκερμπεργκ: Ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid - «Μετανιώνω που υπέκυψα»

Κωνσταντίνος Αργυρός: Άγριο ξύλο με μπουνιές και κλωτσιές σε συναυλία του στην Αλβανία - Δείτε βίντεο

Σμύρνη: Πατέρας πυροβόλησε τα τέσσερα παιδιά του και σκότωσε τα τρία - Προσπάθησε να αυτοκτονήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης