Burning Man: Έρευνα για τον θάνατο γυναίκας την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ στη Νεβάδα

Οι Αρχές προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συνέβη στην 39χρονη Κέντρα Φρέιζερ, η οποία έχασε τη ζωή της στην έρημο Black Rock όπου διεξάγεται το φεστιβάλ

Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν τον θάνατο της 39χρονης Κέντρα Φρέιζερ, η οποία βρέθηκε νεκρή την πρώτη ημέρα του διάσημου φεστιβάλ Burning Man, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην έρημο Black Rock της Νεβάδα.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ στις 25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε κλήση σε υπηρεσία έκτακτης ανάγκης που ανέφερε ότι μια γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, και ότι οι προσπάθειες που κατέβαλαν άτομα τα οποία συνδέονται με την ΜΚΟ που διοργανώνει το Burning Man για να την επαναφέρουν, απέβησαν άκαρπες.

«Η αιτία και ο τρόπος θανάτου της Κέντρα δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί καθώς αναμένουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας και του τοξικολογικού ελέγχου», ανέφερε ο σερίφης Τζέρι Άλεν της κομητείας Πέρσινγκ σε γραπτή δήλωση που δόθηκε στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Δευτέρας. Στη δήλωση αναφερόταν επιπλέον ότι οι πλησιέστεροι συγγενείς της γυναίκας είχαν ειδοποιηθεί. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Κέντρα».

Το φεστιβάλ ξεκίνησε νωρίς την Κυριακή, αφού οι πύλες του παρέμειναν κλειστές για 12 ολόκληρες ώρες εξαιτίας της βροχής και του μεγάλου όγκου λάσπης. Υπολογίζεται ότι 20.000 άνθρωποι βρίσκονταν ήδη στην έρημο Black Rock πριν ανοίξουν οι πύλες και οι διοργανωτές αναμένουν ότι πάνω από 70.000 άνθρωποι θα δώσουν φέτος το παρών στο Burning Man.

To εννιαήμερο φεστιβάλ, που προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες για να ξεφαντώσουν στις άκρως αντίξοες συνθήκες της ερήμου της Νεβάδα, έχει σημαδευτεί στο παρελθόν και από άλλα τραγικά συμβάντα.

Ένας 32χρονος άνδρας από την Καλιφόρνια πέθανε πέρυσι, αφού βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον χώρο του φεστιβάλ. Οι αρχές δήλωσαν ότι υπήρχαν υποψίες για υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Το 2017, ο 41χρονος Άαρον Τζόελ Μίτσελ πέθανε αφού πήδηξε στις φλόγες κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης.

*Φωτογραφία αρχείου



Ειδήσεις σήμερα:

Παρίστανε τον διάσημο YouTuber και εκβίαζε εκατοντάδες κορίτσια για να κάνουν σεξουαλικές πράξεις on camera

Τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισίας - ΙΧ «καρφώθηκε» σε στάση λεωφορείου, τραυματίστηκε ο οδηγός

Υπουργικό καθημερινότητας «πρόβα» για τη ΔΕΘ - Στην κυβερνητική ατζέντα τα εγκαίνια αντί για «μακέτες»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr