Ρωσία: Το Κρεμλίνο απαντάει στο «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι - «Συνεχίζουμε τον πόλεμο»

Ρωσία: Το Κρεμλίνο απαντάει στο «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι - «Συνεχίζουμε τον πόλεμο»

Χθες ο Ουκρανός πρόεδρος αποκάλυψε πως θα παρουσιάσει το σχέδιό του στον Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο - Συνεδριάζει το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα

peskov
Στις δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το «σχέδιο νίκης» που σκοπεύει να παρουσιάσει στον Τζο Μπάιντεν, απάντησε σήμερα το Κρεμλίνο. Σε δηλώσεις που έκανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε πως η Ρωσία δεν πτοείται και θα συνεχίσει κανονικά τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, μέχρι να επιτύχει τους στόχους της.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοιες δηλώσεις από εκπροσώπους του καθεστώτος του Κιέβου, γνωρίζουμε την ουσία αυτού του καθεστώτος, συνεχίζουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και θα επιτύχουμε όλους τους στόχους μας», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Ζελένσκι.

Η Ρωσία προσπαθεί να απωθήσει την ουκρανική εισβολή που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου ενώ συνεχίζει τη δική της επίθεση στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης πως η Ρωσία συμμερίζεται την άποψη της Ινδίας για την ανάγκη να υπάρξει μια ειρηνική διευθέτηση, αλλά είπε πως είναι "περισσότερο από προφανές" πως δεν υπάρχει βάση για συνομιλίες αυτή τη στιγμή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες τιμές εκτός αν το Κίεβο συμφωνήσει να παρατείνει μια συμφωνία για τη διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο
Ο Πεσκόφ είπε σε βιντεοδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους πως αν το Κίεβο δεν παρατείνει τη συμφωνία, η Ρωσία μπορεί να βρει εναλλακτικές διαδρομές, όπως τον σχεδιαζόμενο τουρκικό κόμβο αερίου. "Υπάρχουν (άλλες) διαδρομές, αλλά, βέβαια, τέτοιες αποφάσεις από την ουκρανική πλευρά θα προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στα συμφέροντα των Ευρωπαίων καταναλωτών, εκείνων που εξακολουθούν να θέλουν να αγοράζουν πιο εγγυημένο, πιο οικονομικό... ρωσικό αέριο", είπε π Πεσκόφ.

Οι περισσότερες χώρες που λαμβάνουν ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας έχουν πει πως ετοιμάζονται για διακοπή των ροών στο τέλος αυτής της χρονιάς όταν εκπνεύσει η συμφωνία ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, με δεδομένο το ότι η Ουκρανία έχει πει πως δεν θέλει να την ανανεώσει.

Μια άλλη επιλογή για την Gazprom είναι να παρέχει ένα μέρος του αερίου της μέσω μιας άλλης διαδρομής, για παράδειγμα μέσω του TurkStream, της Βουλγαρίας, της Σερβίας ή της Ουγγαρίας. Ωστόσο η ικανότητα μέσω αυτών των διαδρομών είναι περιορισμένη.

Η ΕΕ και η Ουκρανία έχουν ζητήσει επίσης από το Αζερμπαϊτζάν να διευκολύνει τις συζητήσεις με τη Ρωσία σχετικά με τη συμφωνία διέλευσης αερίου.

Συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα

Συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, έπειτα από αίτημα του Κιέβου, μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα χθες, Τρίτη, και προχθές, Δευτέρα, σε ουκρανικές πόλεις και υποδομές, ανακοίνωσε η Ατλαντική Συμμαχία.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ πρόκειται «να ενημερώσει μέσω βίντεο τους Συμμάχους για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης», ανέφερε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Η αντιαεροπορική άμυνα, την οποία έχει μεγάλη ανάγκη η Ουκρανία, θα είναι ένα από τα θέματα αυτής της συνεδρίασης, ανέφερε διπλωματική πηγή.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει βοήθεια από τις δυνάμεις Πολεμικής Αεροπορίας των ευρωπαίων γειτόνων του για να καταστρέψει τα κύματα ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έπληξαν μαζικά τη χώρα του στις αρχές της εβδομάδας.

«Στις διάφορες περιφέρειες της Ουκρανίας, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα για να προστατεύσουμε ζωές, αν η αεροπορία των ευρωπαίων γειτόνων μας δούλευε μαζί με τα (καταδιωκτικά) F-16 μας και με την αντιαεροπορική άμυνά μας», υποστήριξε απαιτώντας «λύσεις».

Τη Δευτέρα, στη διάρκεια της πιο μαζικής εδώ και εβδομάδες ρωσικής επίθεσης, 15 περιφέρειες της Ουκρανίας έγιναν στόχοι συνολικά 236 πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με το Κίεβο, το οποίο διαβεβαίωσε πως κατέρριψε 201 από τα όπλα αυτά.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανακάλεσε την καταγγελία για βιασμό η 17χρονη στο Καρπενήσι - Κατήγγειλε τον 14χρονο επειδή μίλησε σε φίλο του

Έρχονται καταιγίδες από αύριο, αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων


Τραγωδία στην Αμοργό: 56χρονη έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της κόρης της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης