Ναυάγιο στο Παλέρμο: Υπό έρευνα άλλα δύο μέλη του πληρώματος του Bayesian, μετά τον καπετάνιο

Ο μηχανικός πλοίων Τιμ Πάρκερ Ίτον και ο ναύτης Μάθιου Γκρίφιθ ερευνώνται για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας και πρόκλησης ναυαγίου

Ιταλοί εισαγγελείς ερευνούν άλλα δύο μέλη του πληρώματος του υπερπολυτελούς γιοτ του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικλ Λιντς, μαζί με τον πλοίαρχο, σε σχέση με τη βύθιση του σκάφους πριν από μία εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Ο Λιντς και άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το υπό βρετανική σημαία γιοτ Bayesian, μήκους 56 μέτρων, βυθίστηκε πριν από την αυγή της 19ης Αυγούστου λίγα λεπτά αφού χτυπήθηκε από καταιγίδα ενώ ήταν αγκυροβολημένο ανοικτά της βόρειας Σικελίας.

Τη Δευτέρα, ο καπετάνιος του πλοίου, ο 51άχρονος Νεοζηλανδός Τζέιμς Κάτφιλντ, τέθηκε υπό έρευνα για ανθρωποκτονία και πρόκληση ναυαγίου. Ο Κάτφλιντ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των εισαγγελέων στη διάρκεια της ανάκρισής του χθες, Τρίτη.

Ο μηχανικός πλοίων Τιμ Πάρκερ Ίτον και ο ναύτης Μάθιου Γκρίφιθ ερευνώνται για τα ίδια εγκλήματα, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας πως ο Πάρκερ Ίτον θεωρείται ύποπτος επειδή δεν κατάφερε να προστατεύσει τη μηχανή και τα συστήματα λειτουργίας του γιοτ.

Ο Γκρίφιθ είχε βάρδια το βράδυ του συμβάντος, δήλωσε η πηγή.

Το να τελεί κάποιος υπό έρευνα δεν σημαίνει ότι είναι ένοχος ή ότι θα ακολουθήσει επίσημη απαγγελία κατηγοριών.

Η βύθιση του γιοτ αποτελεί γρίφο για τους ειδικούς στη ναυσιπλοΐα, που έχουν πει πως ένα σκάφος όπως το Bayesian, που κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρία Perini, θα έπρεπε να είχε αντέξει στην καταιγίδα και, σε κάθε περίπτωση, δεν θα έπρεπε να έχει βυθιστεί τόσο γρήγορα.

Οι εισαγγελείς στην πόλη Τέρμινι Ιμερέζε, κοντά στο Παλέρμο, δήλωσαν πως η έρευνά τους θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει την ανέλκυση του ναυαγίου από τη θάλασσα. Το Bayesian βρίσκεται στον βυθό γερμένο στη δεξιά πλευρά του σε βάθος περίπου 50 μέτρων.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανακάλεσε την καταγγελία για βιασμό η 17χρονη στο Καρπενήσι - Κατήγγειλε τον 14χρονο επειδή μίλησε σε φίλο του

Έρχονται καταιγίδες από αύριο, αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων


Τραγωδία στην Αμοργό: 56χρονη έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της κόρης της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr