Πάβελ Ντούροφ: Πιθανό να παραταθεί άλλες 48 ώρες η κράτησή του, λέει Γάλλος ποινικολόγος

Δήλωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον ιδρυτή του Telegram αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας από τη γαλλική εισαγγελία

Η κράτηση του ιδρυτή της Telegram, Πάβελ Ντούροφ από τις γαλλικές Αρχές μπορεί να παραταθεί για άλλες 48 ώρες, εάν αρνηθεί να παράσχει πρόσβαση στο τηλέφωνό του, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο Γάλλος ποινικολόγος Νταβίντ Λιμπεσκίν.

«Υπάρχει μια διαδικασία που ονομάζεται 'πρόσθετη αστυνομική κράτηση' και μπορεί να ενεργοποιηθεί εάν ένα άτομο που τελεί υπό αστυνομική κράτηση αρνείται να παράσχει στους ερευνητές τους κωδικούς του τηλεφώνου του. Εάν ο Ντούροφ αρνήθηκε να παράσχει αυτούς τους κωδικούς, η αστυνομική του κράτηση θα μπορούσε θεωρητικά να παραταθεί για άλλες 24 ώρες και στη συνέχεια για άλλες 24 ώρες. Αυτή η διαδικασία είναι σπάνια και είναι ανεξάρτητη από τις πράξεις για τις οποίες το άτομο τέθηκε εξαρχής υπό αστυνομική κράτηση», δήλωσε σχετικά.

Ο ποινικολόγος πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με άρθρο του γαλλικού ποινικού κώδικα, η άρνηση παροχής πρόσβασης σε τηλέφωνο τιμωρείται με φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, πηγή στη γαλλική εισαγγελία δήλωσε ότι το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να δημοσιευθεί νέα δήλωση σχετικά με την υπόθεση του Ντούροφ. «Μια νέα δήλωση σχετικά με την κατάσταση θα γίνει πιθανότατα στο τέλος της ημέρας», δήλωσε η εισαγγελική πηγή.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανακάλεσε την καταγγελία για βιασμό η 17χρονη στο Καρπενήσι - Κατήγγειλε τον 14χρονο επειδή μίλησε σε φίλο του

Έρχονται καταιγίδες από αύριο, αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων


Τραγωδία στην Αμοργό: 56χρονη έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της κόρης της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr