Sky News: Ο Ζελένσκι κερδίζει τη μάχη ενάντια στη Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος προχωρά σε αντίποινα και παράλληλα προσπαθεί να έχει την ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη της Δύσης - Τι θα γίνει με το σχέδιο νίκης του Ζελένσκι 

«Η στιγμή είναι τα πάντα στον πόλεμο και ο Ζελένσκι παίρνει τη μάχη έναντι της Ρωσίας». Με αυτόν τον τίτλο, το βρετανικό δίκτυο Sky News επιχειρεί να κάνει μία ενδοσκόπηση στο μέτωπο του ρωσοουκρανικού πολέμου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη ενάντια στη Ρωσία τι στιγμή που η Μόσχα επιχειρεί να κλιμακώσει την επίθεση.  

Η Ουκρανία ξεκίνησε εισβολή στη ρωσική επαρχία Κουρσκ στις αρχές του μήνα και έχει καταφέρει να συγκρατήσει το έδαφος που κατέκτησε, αιχμαλωτίζοντας 600 ρωσικά στρατεύματα. 

Όπως γράφει, ακόμη το Sky News, ο Ουκρανός πρόεδρος προσπαθεί να κάνει τους Ρώσους να βιώσουν τον αντίκτυπο της εισβολής. 

Ακόμη δεν είναι γνωστό το πλήρες σχέδιο νίκης του Ζελένσκι, που θα παρουσιάσει στον Αμερικανό πρόεδρο, τη στιγμή που η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία και η τελευταία πλευρά αντιδρά.  

Εκείνο που φαίνεται προσώρας είναι ότι ο Ουκρανός πρόεδρος προχωρά σε αντίποινα και παράλληλα προσπαθεί να έχει την ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη της Δύσης.

Το Κρεμλίνο απαντάει στο «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι - «Συνεχίζουμε τον πόλεμο»

Στις δηλώσεις του Ζελένσκι για το «σχέδιο νίκης» που σκοπεύει να παρουσιάσει στον Τζο Μπάιντεν, απάντησε σήμερα το Κρεμλίνο. Σε δηλώσεις που έκανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε πως η Ρωσία δεν πτοείται και θα συνεχίσει κανονικά τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, μέχρι να επιτύχει τους στόχους της.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοιες δηλώσεις από εκπροσώπους του καθεστώτος του Κιέβου, γνωρίζουμε την ουσία αυτού του καθεστώτος, συνεχίζουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και θα επιτύχουμε όλους τους στόχους μας», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Ζελένσκι.

Η Ρωσία προσπαθεί να απωθήσει την ουκρανική εισβολή που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου ενώ συνεχίζει τη δική της επίθεση στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης πως η Ρωσία συμμερίζεται την άποψη της Ινδίας για την ανάγκη να υπάρξει μια ειρηνική διευθέτηση, αλλά είπε πως είναι "περισσότερο από προφανές" πως δεν υπάρχει βάση για συνομιλίες αυτή τη στιγμή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες τιμές εκτός αν το Κίεβο συμφωνήσει να παρατείνει μια συμφωνία για τη διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο Πεσκόφ είπε σε βιντεοδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους πως αν το Κίεβο δεν παρατείνει τη συμφωνία, η Ρωσία μπορεί να βρει εναλλακτικές διαδρομές, όπως τον σχεδιαζόμενο τουρκικό κόμβο αερίου. "Υπάρχουν (άλλες) διαδρομές, αλλά, βέβαια, τέτοιες αποφάσεις από την ουκρανική πλευρά θα προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στα συμφέροντα των Ευρωπαίων καταναλωτών, εκείνων που εξακολουθούν να θέλουν να αγοράζουν πιο εγγυημένο, πιο οικονομικό... ρωσικό αέριο", είπε π Πεσκόφ.

Οι περισσότερες χώρες που λαμβάνουν ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας έχουν πει πως ετοιμάζονται για διακοπή των ροών στο τέλος αυτής της χρονιάς όταν εκπνεύσει η συμφωνία ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, με δεδομένο το ότι η Ουκρανία έχει πει πως δεν θέλει να την ανανεώσει.

Μια άλλη επιλογή για την Gazprom είναι να παρέχει ένα μέρος του αερίου της μέσω μιας άλλης διαδρομής, για παράδειγμα μέσω του TurkStream, της Βουλγαρίας, της Σερβίας ή της Ουγγαρίας. Ωστόσο η ικανότητα μέσω αυτών των διαδρομών είναι περιορισμένη.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Αμερικανός ειδικός εξηγεί γιατί η Τουρκία «δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει F-35»

Νορβηγία: Πριν τη Μάρθα Λουίζ έβγαινα με άντρες γιατί φοβόμουν τις γυναίκες, λέει ο σαμάνος αρραβωνιαστικός της

Νταίζη Σεμπεκοπούλου: Όταν τελείωσε ο γάμος με τον Γιάννη Βούρο έκανα δύο χρόνια να συνέλθω - Ήταν λίγο άτακτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr