Μέση Ανατολή: Οι Ισραηλινοί «εξουδετέρωσαν» 9 Παλαιστίνιους μαχητές σε επιχείρηση στη Δυτική Όχθη

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς επιστρέφει εκτάκτως από το Ριάντ για να παρακολουθήσει την κατάσταση

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι «άρχισε αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου δήλωσε ότι «εξουδετέρωσε εννέα οπλισμένους τρομοκράτες» στη διάρκεια πολλών επιδρομών που πραγματοποίησε ταυτοχρόνως.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «εξουδετέρωσαν 9 ένοπλους τρομοκράτες» στην Τζενίν, την Τούμπας και την Τουλκάρεμ, εκ των οποίων οι 7 «εξουδετερώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές», διευκρίνισε. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποβάθμισε τη σημασία της επιχείρησης, λέγοντας ότι δεν είναι «εξαιρετικά διαφορετική (από το συνηθισμένο) ή ειδική».



Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε από την πλευρά της τον θάνατο 10 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 15 στις επιθέσεις αυτές.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς διέκοψε σήμερα επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία για να επιστρέψει ώστε «να παρακολουθήσει τις εξελίξεις της ισραηλινής επίθεσης στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης», μετέδωσε παράλληλα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Η Times of Israel έγραψε επικαλούμενη πηγές των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ότι η μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στη διάρκεια της νύχτας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μπορεί να διαρκέσει μέρες.

Η επιχείρηση αυτή, που άρχισε τη νύχτα, επικεντρώνεται στην περιοχή Τουλκάρεμ, αλλά οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν επίσης στην πόλη Τζενίν και σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στην Τούμπας. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν επίσης Παλαιστίνιοι που καταζητούνταν.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Δυτικής Όχθης ανακοίνωσε ότι 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό κοντά στην Τούμπας και 2 στην Τζενίν στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (drone) στο αυτοκίνητό τους στο νότιο τμήμα της Τζενίν.

«Οι IDF εργάζονται εντατικά από απόψε στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Τζενίν και την Τουλκάρεμ για να αναχαιτίσουν ισλαμο-ιρανικές τρομοκρατικές δομές που έχουν δημιουργηθεί εκεί», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ιζραέλ Κατζ σε ανάρτησή του στο X.

Ο Κατζ κατηγόρησε το Ιράν ότι «εργάζεται για να δημιουργήσει ένα ανατολικό τρομοκρατικό μέτωπο κατά του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη» βάσει μοντέλου στη Γάζα και στον Λίβανο, «χρηματοδοτώντας και εξοπλίζοντας τρομοκράτες και περνώντας λαθραία προηγμένα όπλα από την Ιορδανία».


Ειδήσεις σήμερα:

Ανακάλεσε την καταγγελία για βιασμό η 17χρονη στο Καρπενήσι - Κατήγγειλε τον 14χρονο επειδή μίλησε σε φίλο του

Έρχονται καταιγίδες από αύριο, αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων


Τραγωδία στην Αμοργό: 56χρονη έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της κόρης της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr