Δανία: Κατέληξαν τα δύο αγόρια που θάφτηκαν κάτω από αμμόλοφους έπειτα από κατολίσθηση

Τα παιδιά, που έκαναν διακοπές με τις οικογένειές τους, έμειναν θαμμένα στην άμμο επί 40 λεπτά, ενώ ο κόσμος στην παραλία έσκαβε για να τα απεγκλωβίσει, μέχρι που έφτασαν στο σημείο τα σωστικά συνεργεία

Τα δύο αγόρια από τη Γερμανία, ηλικίας 9 και 12 ετών, που είχαν θαφτεί στην άμμο την Κυριακή μετά από κατολίσθηση σε μια παραλία της Δανίας, έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ανακοίνωσε σήμερα η δανέζικη αστυνομία. Τα παιδιά, που κατάγονταν από την περιοχή του Μονάχου, έσκαβαν σε έναν αμμόλοφο στη Βόρεια Γιουτλάνδη, ο οποίος κατέρρευσε και τα καταπλάκωσε.

«Τα δύο αγόρια από τη Γερμανία, που θάφτηκαν κάτω από την άμμο στο Βόρουπερ την Κυριακή, πέθαναν το βράδυ της Τρίτης» ανέφερε η αστυνομία της Γιουτλάνδης, κάνοντας λόγο για «τραγικό δυστύχημα».

Τα παιδιά, που έκαναν διακοπές με τις οικογένειές τους, έμειναν θαμμένα στην άμμο επί 40 λεπτά, ενώ ο κόσμος στην παραλία έσκαβε για να τα απεγκλωβίσει, μέχρι που έφτασαν στο σημείο τα σωστικά συνεργεία. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αλλά η κατάστασή τους ήταν πολύ σοβαρή.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ένα άλλο αγόρι παγιδεύτηκε την Κυριακή έπειτα από μια κατολίσθηση αμμόλοφου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γιουτλάνδης, όμως διασώθηκε σύντομα και δεν τραυματίστηκε.

Έπειτα από αυτά τα περιστατικά, οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα δυτικά παράλια της Δανίας, επειδή οι ισχυρές βροχές κατέστησαν ασταθείς τους αμμόλοφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνηση καλής θέλησης σε Πολάκη η διαγραφή Λινού από Κασσελάκη- Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά από τον βουλευτή Χανίων

Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει τριήμερο με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Αυξημένος κίνδυνος πλημμυρών

Τηλεπαιχνίδια, ριάλιτι και μυθοπλασία - Τι θα δούμε φέτος στην TV με την αφετηρία της νέας σεζόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr