Εκλογές ΗΠΑ 2024: Μετά τις «άτεκνες με γάτες», ο Τζ. Ντ. Βανς τα βάζει και με τις δασκάλες χωρίς παιδιά

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Μετά τις «άτεκνες με γάτες», ο Τζ. Ντ. Βανς τα βάζει και με τις δασκάλες χωρίς παιδιά

Αν θέλουν να κάνουν κάπου προπαγάνδα, ας κάνουν στα παιδιά τους όχι στα δικά μας, έλεγε το 2021 σε σχόλια που ήλθαν στο προσκήνιο

vance_j_d
Επίθεση στους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν παιδιά είχε κάνει ο Τζ. Ντ. Βανς, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών και γερουσιαστής από το Οχάιο

Σε σχόλια που είχε κάνει το 2021, αλλά ήλθε ξανά στο προσκήνιο, ο Βανς, σε ομιλία του σε φόρουμ που διοργάνωσε το Κέντρο Χριστιανικής Αρετής, επιτέθηκε στους «ηγέτες της Αριστεράς» και στη Ράντι Γουάινγκαρτεν, την πρόεδρο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, επειδή δεν έχουν παιδιά.

«Τόσοι πολλοί από τους ηγέτες της Αριστεράς -και απεχθάνομαι το ότι ακούγομαι τόσο προσωπικός- είναι άνθρωποι χωρίς παιδιά που προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στα μυαλά των παιδιών μας. Αυτό πραγματικά με αποπροσανατολίζει και με ενοχλεί», ακούγεται να λέει ο Βανς.

«Η Ράντι Γουάινγκαρτεν,, η οποία είναι η επικεφαλής του πιο ισχυρού συνδικάτου εκπαιδευτικών στη χώρα, δεν έχει ούτε ένα παιδί. Αν θέλει να κάνει πλύση εγκεφάλου και να καταστρέφει τα μυαλά των παιδιών, θα πρέπει να έχει μερικά δικά της και να αφήσει τα δικά μας στην ησυχία τους».

Κλείσιμο

Σε ανάρτησή της στο X, η Γουάινγκαρτεν απάντησε στα σχόλια του Βανς, χαρακτηρίζοντάς τα «αηδιαστικά». Πρόσθεσε ότι τα σχόλια είναι «θλιβερά και προσβλητικά για εκατομμύρια σύγχρονες οικογένειες και δασκάλες, αλλά και καθολικές μοναχές, καμία από τις οποίες δεν πρέπει να στοχοποιείται για τις οικογενειακές της αποφάσεις».

Η εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις, την οποία στηρίζει το συνδικάτο της Γουάινγκαρτεν, σε ανάρτησή της μοιράστηκε το επίμαχο απόσπασμα με τις δηλώσεις του Βανς.

Ο εκπρόσωπος του Βανς δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό, αναφέρει ο Guardian. Σε δήλωση που έστειλε στο NBC News επισήμανε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τα παιδιά στις ΗΠΑ από την αριστερή κατήχηση που διακινείται στα σχολεία μας από ριζοσπάστες όπως η Γουάινγκαρτεν, με την υποστήριξη της Καμάλα Χάρις και του Τιμ Γουόλς».

Πριν από λίγες εβδομάδες είχαν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στις ΗΠΑ σχόλια του Βανς για τις «άτεκνες με τις γάτες» στους Δημοκρατικούς. Ο Βανς ισχυρίστηκε ότι ήταν απλώς «σαρκαστικό σχόλιο».




Ειδήσεις σήμερα:

Ανακάλεσε την καταγγελία για βιασμό η 17χρονη στο Καρπενήσι - Κατήγγειλε τον 14χρονο επειδή μίλησε σε φίλο του

Έρχονται καταιγίδες από αύριο, αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων


Τραγωδία στην Αμοργό: 56χρονη έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της κόρης της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης