CIA: Η Ουκρανία σκοπεύει να κρατήσει το ρωσικό έδαφος που έχει καταλάβει

Η Ουκρανία δηλώνει ότι ελέγχει τώρα περισσότερα από 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ

Οι ουκρανικές δυνάμεις σκοπεύουν να διατηρήσουν υπό τον έλεγχό τους το ρωσικό έδαφος που έχουν καταλάβει για «κάποιο χρονικό διάστημα» και μια αναμενόμενη ρωσική αντεπίθεση θα είναι μια δύσκολη μάχη, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Κοέν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να «αντιμετωπίσει τις συνέπειες στη δική του (ρωσική σ.σ.) κοινωνία» σε σχέση με την απώλεια ρωσικού εδάφους, δήλωσε ο Κοέν σε συνέδριο των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας διασυνοριακή εισβολή την 6η Αυγούστου στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, όπου το Κίεβο ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει 100 κοινότητες, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται αργά στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Κοέν δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Πούτιν θα αρχίσει αντεπίθεση και αυτή αναμένεται να είναι μια δύσκολη μάχη για τους Ρώσους.

Την Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα μπορούσε να καταλήξει τελικά σε διάλογο, αλλά ότι το Κίεβο πρέπει να είναι σε ισχυρή θέση και ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στους δύο πιθανούς διαδόχους του.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να αρχίσει με την αποδοχή από την Ουκρανία «της πραγματικότητας επί του εδάφους», που θα αφήσει στη Ρωσία την κατοχή σημαντικών κομματιών τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών καθώς και της Κριμαίας.

Η Ουκρανία δηλώνει ότι ελέγχει τώρα περισσότερα από 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ανακάλεσε την καταγγελία για βιασμό η 17χρονη στο Καρπενήσι - Κατήγγειλε τον 14χρονο επειδή μίλησε σε φίλο του

Έρχονται καταιγίδες από αύριο, αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων


Τραγωδία στην Αμοργό: 56χρονη έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της κόρης της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr