Πορτογαλία: Καθυστερήσεις στις πτήσεις, λόγω επικείμενης απεργίας στα αεροδρόμια

Οι υποψήφιοι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με αεροπορικές εταιρείες όπως η easyJet, η TAP Air Portugal, η British Airways, η Ryanair και η Wizz Air για να επιβεβαιώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια

Για επικείμενες καθυστερήσεις στις πτήσεις από και προς Πορτογαλία προετοιμάζονται οι ταξιδιώτες, λόγω της απεργίας που έχουν κυρήξει οι εργαζόμενοι των αεροδρομίων της χώρας. 

Όπως αναφέρει ο Independent, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, η Ένωση Εργαζομένων στις Μεταφορές της Πορτογαλίας (Sttamp) έδωσε προειδοποίηση για απεργία σε όλα τα εθνικά αεροδρόμια από τις «00:00 της 31ης Αυγούστου έως τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου 2024», κάνοντας λόγο για μεγάλη αναστάτωση που πρόκειται να προκληθεί σε όλες τις υπηρεσίες των αεροδρομίων. 

Το συνδικάτο προειδοποίησε για «σοβαρούς περιορισμούς» σε μεγάλους αεροπορικούς κόμβους, όπως η Λισαβόνα και το Πόρτο, αλλά δήλωσε ότι οι επιπτώσεις των απεργιών είναι «προς το παρόν απρόβλεπτες».

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται από την Groundforce Portugal (SPdH) δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως ότου «επανεξεταστούν οι τρέχουσες μισθολογικές κλίμακες» και βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας.

Οι υποψήφιοι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με αεροπορικές εταιρείες όπως η easyJet, η TAP Air Portugal, η British Airways, η Ryanair και η Wizz Air για να επιβεβαιώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Η Sttamp ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Σε συμμόρφωση με τις ευθύνες της έναντι όλων των επιβατών με προγραμματισμένα ταξίδια για τις ημέρες αυτές, οι οποίοι ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτή τη στάση εργασίας, η Sttamp εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι χρειάστηκε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε με κάθε τρόπο να βρει λύσεις με την εταιρεία που θα απέτρεπαν αυτό το αποτέλεσμα».

«Θα πρέπει η διοίκηση της Menzies Aviation να αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την απεργία αυτή, διότι σε καμία στιγμή δεν παρουσίασε καμία εναλλακτική λύση ή πρόταση που θα μπορούσε να αποφύγει την απεργία», συνεχίζει.

Εν τω μεταξύ, η Menzies Aviation δεν έχει ιδιαίτερη πρόθεση να επαναδιαπραγματευτεί τις πρόσφατα υπογεγραμμένες εταιρικές συμφωνίες  γράφει η ECO online. «Πριν από περίπου τρεις μήνες, όταν η εταιρεία μας εξαγόρασε την Groundforce Portugal, συμφωνήσαμε ένα σχέδιο ανάκαμψης για την εταιρεία, με την αποδοχή του 98% των πιστωτών μας και της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, όλα τα συνδικάτα υπέγραψαν τη νέα εταιρική συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει μισθολογικούς όρους που είναι υψηλότεροι από τον εθνικό εγγυημένο κατώτατο μισθό. Δυστυχώς, ορισμένα συνδικάτα , τα οποία αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος του εργατικού δυναμικού μας στην Πορτογαλία, θέλουν τώρα να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους που συμφωνήθηκαν πριν από λιγότερους από τρεις μήνες», εξήγησε ο Rui Gomes, εκπρόσωπος της εταιρείας. 


Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης: Καλοπιάνει Πολάκη , «καρφώνει» Τσίπρα για τη Λινού και Φάμελλο για τα εσωκομματικά

Σαλαμίνα: Τον χτύπησα και θα το ξαναέκανα, λέει ο άνδρας που έσωσε 20χρονη από επίδοξο βιαστή στη Σαλαμίνα

Ισπανία: Επεισοδιακή καταδίωξη του Λιμενικού - Σκάφος έπεσε πάνω σε λέμβο με μετανάστες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr