FBI: Ο Κρουκς πέρασε μήνες αναζητώντας στόχο προτού «διαλέξει» τον Τραμπ

Το FBI δεν έχει ακόμη καταφέρει να προσδιορίσει τι παρακίνησε τον 20χρονο να προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Τραμπ

Ο ένοπλος που προσπάθησε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε μια «συνεχή λεπτομερή προσπάθεια» να επιτεθεί σε κάποια μεγάλη συγκέντρωση πριν αποφασίσει να στοχεύσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία σε μια συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια τον Ιούλιο, δήλωσαν αξιωματούχοι του FBI την Τετάρτη.

Παράλληλα τόνισαν ότι ο 20χρονος Τόμας Κρουκς έψαξε περισσότερες από 60 φορές για πληροφορίες σχετικά με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο πρόεδρο και τον τότε αντίπαλό του, τον πρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, προτού εγγραφεί στη συγκέντρωση του Τραμπ στις αρχές Ιουλίου.

«Είδαμε… μια διαρκή, λεπτομερή προσπάθεια να σχεδιάσει μια επίθεση σε κάποιες εκδηλώσεις, που σημαίνει ότι έψαξε σε οποιονδήποτε αριθμό εκδηλώσεων ή στόχων», δήλωσε ο Κέβιν Ρότζεκ, ο κορυφαίος αξιωματούχος του FBI στη δυτική Πενσυλβάνια, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ρότζεκ είπε ότι ο Κρους έγινε εμμονικός για τη συγκέντρωση του Τραμπ όταν ανακοινώθηκε στις αρχές Ιουλίου «και την εξέτασε ως στόχο ευκαιρίας». Ο Ρότζεκ δήλωσε ότι το FBI δεν έχει ακόμη καταφέρει να προσδιορίσει τι παρακίνησε τον Κρους να προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Τραμπ στις 13 Ιουλίου. «Οι αναζητήσεις του στο διαδίκτυο δείχνουν ότι ενδιαφερόταν για ένα μίγμα ιδεολογιών αλλά δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ότι υποκινήθηκε από μια συγκεκριμένη αριστερή ή δεξιά ιδεολογία».

Αξιωματούχοι του FBI δήλωσαν ότι δεν βρήκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Κρουκς είχε συνεργαστεί με άλλα άτομα ή ότι καθοδηγούνταν από ξένη δύναμη.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Γαύδο - Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Κρήτης


Αφγανιστάν: Γιατί το επιλέγουν Influencers και λάτρεις του extreme τουρισμού - Πώς γίνονται προπαγανδιστικό όπλο στα χέρια των Ταλιμπάν

Απέραντη θάλασσα από νεκρά ψάρια στον Βόλο - Μαζεύτηκαν πάνω από 57 τόνοι, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr