Το Κίεβο λέει πως κατέρριψε δύο πυραύλους και 60 drones στη διάρκεια της ρωσικής νυχτερινής επίθεσης

Το Κίεβο λέει πως κατέρριψε δύο πυραύλους και 60 drones στη διάρκεια της ρωσικής νυχτερινής επίθεσης

Δυόμισι και πλέον χρόνια από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας, το Κίεβο πιέζει τη Δύση για να του δώσει επιπρόσθετα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας και υποστήριξη για από κοινού κατάρριψη στόχων πάνω από την Ουκρανία ώστε να αποκρούσει τέτοιες επιθέσεις

kievo_ergostasio
Η Ουκρανία ανακόνωσε ότι κατέρριψε δύο πυραύλους και 60 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) πάνω από εννέα περιοχές σε επίθεση που εξαπολύθηκε στη διάρκεια της νύχτας, αφού η Ρωσία ενέτεινε την επίθεσή της σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Δυόμισι και πλέον χρόνια από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας, το Κίεβο πιέζει τη Δύση για να του δώσει επιπρόσθετα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας και υποστήριξη για από κοινού κατάρριψη στόχων πάνω από την Ουκρανία ώστε να αποκρούσει τέτοιες επιθέσεις.

Σήμερα η Ουκρανία κατέρριψε 60 από τα 74 επιθετικά drones που εκτόξευσε η Ρωσία και δύο από τους πέντε πυραύλους. Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι έχασε τα ίχνη άλλων 14 drones, τα οποία είναι πιθανό να έπεσαν στο ουκρανικό έδαφος.

Περίπου 15 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία στην τρίτη επίθεσή της στην ουκρανική πρωτεύουσα μέσα σε τέσσερις μέρες δεν έφθασαν τους στόχους τους, δήλωσε σήμερα ο Σέρχι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.

Κλείσιμο
Συντρίμμια από drone προκάλεσαν ζημιές σε παράθυρα και πόρτες μιας πολυκατοικίας και προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιάς σε ένα κτήριο που δεν αποτελείτο από κατοικίες, η οποία και κατασβέστηκε, ανέφερε ο Πόπκο σε μια δήλωση μετά τα πιο πρόσφατα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στην Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στη διάρκεια της νύχτας.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ρουσλάν Κραβτσένκο δήλωσε πως τα drones δεν προκάλεσαν ζημιές σε κρίσιμες υποδομές στην περιοχή του Κιέβου, ενώ οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές δεν ανέφεραν απώλειες.

Συντρίμμια προκάλεσαν επίσης το ξέσπασμα πυρκαγιάς στους χώρους ιδιωτικής επιχείρησης στην κεντρική περιφέρεια Τσερκάσι, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης. Κάπου 75 διασώστες αντιμετώπισαν την πυρκαγιά που είχε επεκταθεί σε τουλάχιστον 2.700 τετραγωνικά μέτρα μέχρι σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε η ουκρανική κρατική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών.

Η Ρωσία, που ξεκίνησε την εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022, επιτέθηκε σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου με αεροπορικά πλήγματα στα οποία σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους ενεπλάκησαν τουλάχιστον 200 πύραυλοι και drones.

Η νέα επίθεση στο ενεργειακό δίκτυο έχει αναγκάσει το Κίεβο να προχωρήσει σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αυτή την εβδομάδα στην προσπάθεια να σταθεροποιήσει το σύστημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί την Παρασκευή και το Σάββατο - Ποιες οι επικίνδυνες περιοχές

Το Netflix τρολάρει και παρουσιάζει την... Ψίμυθο ως το νησί του Lost - Δείτε την ανάρτηση


«Κίνημα» για νέες κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ - Προσφυγή στη βάση ζητούν Γεροβασίλη, Φάμελλος και Φαραντούρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης