Ταϊλάνδη: Ένοχος κρίθηκε ο γιος γνωστού Ισπανού ηθοποιού για δολοφονία και τον τεμαχισμό ενός ανθρώπου

Ο Ντανιέλ Σάντσο τεμάχισε το σώμα του θύματος και τοποθέτησε μέρη του σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες σκόρπισε σε όλο το νησί

Δικαστήριο της Ταϊλάνδης καταδίκασε την Πέμπτη 29 Αυγούστου σε ισόβια φυλάκιση τον γιο του Ισπανού ηθοποιού Ροντόλφο Σάντσο για την δολοφονία και τον τεμαχισμό ενός άνδρα πέρυσι στο δημοφιλές τουριστικό νησί Koh Phangan, ενώ βρισκόταν στη χώρα για διακοπές. Το θύμα ήταν ένας Κολομβιανός πλαστικός χειρουργός, ονόματι Έντουιν Αριέτα που επίσης είχε επισκεφθεί το νησί ως τουρίστας. 

Ο Ντανιέλ Σάντσο είναι γιος του Ροντόλφο Σάντσο, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην ταινία «El Ministerio del Tiempo» (Το Υπουργείο του Χρόνου) και της ηθοποιού Σίλβια Μπροντσάλο, αμφότεροι 49 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν στις 29 Αυγούστου στο δικαστήριο. Ο ίδιος, μάλιστα, ήταν σεφ και αρκετά γνωστός στις πλατφόρμες YouTube και Tik Tok. 

@informativost5 El hijo del actor Rodolfo Sancho, detenido en Tailandia, confiesa haber matado y descuartizado a hombre colombiano "por celos" #noticiastiktok #noticias #news ♬ sonido original - Informativos Telecinco


Σύμφωνα με τον Independent, o Ντανιέλ Σάντσο δήλωσε ένοχος για την απόκρυψη του πτώματος του θύματος, αλλά αρνήθηκε την ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, δήλωσε το δικαστήριο. Και οι δύο γονείς είναι 49 ετών και παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του δικαστηρίου την Πέμπτη.

Το τεμαχισμένο πτώμα του Έντουιν Αριέτα ανακαλύφθηκε σε μια χωματερή

Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε στις αρχές, όταν υπάλληλοι μιας χωματερής ανακάλυψαν εκεί «μια πριονισμένη και έντερα βάρους πέντε περίπου κιλών σε ένα σάκο λιπασμάτων», ανέφερε η εφημερίδα Bangkok Post.

Λίγο αργότερα, ο Σάντσο ανέφερε στην αστυνομία ότι ο Αριέτα αγνοούνταν και η αστυνομία συγκέντρωσε στη συνέχεια στοιχεία που συνέδεαν τους δύο άνδρες και οδήγησαν στη σύλληψή του. Εν τω μεταξύ, σε όλη τη διάρκεια της δίκης, ο Σάντσο υποστήριζε ότι η δολοφονία του Αριέτα, η οποία έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2023, ήταν πράξη αυτοάμυνας.

Ο Σάντσο τεμάχισε το σώμα του θύματος και τοποθέτησε μέρη του σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες σκόρπισε σε όλο το νησί. 

Το δικαστήριο διέταξε επίσης τον Σάντσο να καταβάλει περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια μπατ (112.000 ευρώ) ως αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος, λιγότερα από όσα είχε ζητήσει αρχικά η οικογένεια του θύματος (797.000 ευρώ). 

Ο πατέρας του Σάντσο, Ροντόλφο, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης μετά την ετυμηγορία ότι σκοπεύει «να συνεχίσει να αγωνίζεται» για τον γιο του.

O Ροντόλφο Σάντσο στη δίκη του γιου του, Ντανιέλ Σάντσο


Επιμένουν οι αρχές στη δολοφονία εκ προμελέτης - Πίστευαν ότι οι δύο άνδρες είχαν σχέση

Εν τω μεταξύ, αρχικά η αστυνομία είχε βασιστεί στο αφήγημα όυι ο Σάντσο και ο Αριέτα είχαν ερωτική σχέση και ότι τον σκότωσε, επειδή, το θύμα τον απειλούσε ότι θα αποκάλυπτε τη σχέση τους στην οικογένειά του, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχε τέτοιου είδους σχέση μαζί του.  

Παρόλο που ο ίδιος επέμενε στο ότι δεν είχε σχεδιάσει τον φόνο, η αστυνομία απέκτησε βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τον Σάντσο να φέρεται να αγοράζει ένα μαχαίρι, λαστιχένια γάντια, σακούλες σκουπιδιών και καθαριστικά διαλύματα σε ένα κατάστημα ψιλικών πριν από το θάνατο του Αριέτα, γεγονός που οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ενίσχυσε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Το επαρχιακό δικαστήριο του Koh Samui εξέδωσε αρχική καταδίκη σε θάνατο για τον Σάντσο, αλλά αργότερα η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη λόγω της συνεργασίας του κατά τη διάρκεια της δίκης, δήλωσε ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Paisan Sangthep, αναπληρωτής διοικητής της επαρχιακής αστυνομίας του Surat Thani, ο οποίος παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία.

Ήταν τέτοια η κάλυψη της υπόθεσης από τα ισπανικά ΜΜΕ, ιδιαίτερα λόγω των λεπτομερειών που της προσέδιδαν ενδιαφέρον -  βίαιος θάνατος σε νησί διακοπών, οι διασυνδέσεις με διασημότητες και οι φρικιαστικές λεπτομέρειες -που το HBO παρήγαγε ένα ισπανόφωνο ντοκιμαντέρ για αυτήν.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 18χρονη Αμερικανίδα για τον βιασμό 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη των πρώτων των Πανελλαδικών στην Ιατρική του ΕΚΠΑ - Την υποδέχθηκε ο πρύτανης

Μπάιντεν: Χαλαρός σε ξαπλώστρα σε παραλία του Ντέλαγουερ μαζί με τη Τζιλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr