ΗΠΑ: Ορειβάτης βρέθηκε ζωντανός σε βουνό 4.300 μέτρων παρά το ότι τον παράτησαν οι σύντροφοί του

ΗΠΑ: Ορειβάτης βρέθηκε ζωντανός σε βουνό 4.300 μέτρων παρά το ότι τον παράτησαν οι σύντροφοί του

Έχασε εντελώς τον προσανατολισμό του εξαιτίας μιας θύελλας με ισχυρούς ανέμους και παγωμένη βροχή ενώ έμεινε και χωρίς σήμα στο κινητό

colorado_mnt
Κατάφερε να αντέξει μια θύελλα και πολλούς τραυματισμούς ορειβάτης στο Κολοράντο των ΗΠΑ που εντοπίστηκε ζωντανός παρά το ότι το είχαν εγκαταλείψει συνάδελφοί του στο βουνό όταν έχασε τον προσανατολισμό του.

Ο άνδρας, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές, επιβίωσε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη νύχτα που πέρασε στην ύπαιθρο.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το BBC, όταν περίπου 15 εργαζόμενοι εταιρείας (που δεν έχει γίνει γνωστή) πήγαν μαζί για ορειβασία στο όρος Σαβάνο που έχει ύψος 4.300 μέτρα.

Ο ορειβάτης κατάφερε να φτάσει μόνος του στην κορυφή γύρω στις 11:30 της Παρασκευής, αλλά έχασε τον προσανατολισμό του ενώ κατέβαινε. Οι συνάδελφοί του είπαν ότι είναι σε λάθος διαδρομή και του είπαν να περπατήσει στο μονοπάτι προς τα πίσω.

Κλείσιμο
Αυτός όμως έχασε εντελώς τον προσανατολισμό του εξαιτίας μιας θύελλας με ισχυρούς ανέμους και παγωμένη βροχή ενώ έμεινε και χωρίς σήμα στο κινητό.

Οι αρχές ενημερώθηκαν στις 21:00 της Παρασκευής και αμέσως άρχισαν μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, αλλά ήταν δύσκολο να βρουν τον άνδρα, όχι μόνο λόγω των συνθηκών αλλά και γιατί φορούσε μαύρα ρούχα.

Η έρευνα συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν κατάφερε να κάνει μια κλήση για βοήθεια. Τα σωστικά συνεργεία τον εντόπισαν τραυματισμένο καθώς είχε πέσει τουλάχιστον 20 φορές, όπως έλεγε, και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Τον σταθεροποίησαν και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, αλλά δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Μετά από όλα αυτά, η συμβουλή των τοπικών αρχών είναι απλή: πότε περίπατος στο βουνό μόνο, να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα και να έχετε τα αναγκαία εφόδια.



Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 18χρονη Αμερικανίδα για τον βιασμό 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη των πρώτων των Πανελλαδικών στην Ιατρική του ΕΚΠΑ - Την υποδέχθηκε ο πρύτανης

Μπάιντεν: Χαλαρός σε ξαπλώστρα σε παραλία του Ντέλαγουερ μαζί με τη Τζιλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης