Νότια Κορέα: Συνελήφθη ο διευθυντής του εργοστασίου μπαταριών όπου ξέσπασε πυρκαγιά με 23 νεκρούς

Οι αρχές διαπίστωσαν πολλαπλά ζητήματα ασφάλειας στο εργοστάσιο, όπως την πρόσληψη ανειδίκευτου προσωπικού για το χειρισμό επικίνδυνων υλικών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aricell, εταιρείας μπαταριών λιθίου στη Νότια Κορέα, συνελήφθη για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο τον Ιούνιο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι εννέα.

Η σύλληψη του Παρκ Σουν-Κουάν έρχεται μετά από αστυνομική έρευνα που διαπίστωσε ότι το εργοστάσιο βιαζόταν να τηρήσει τις προθεσμίες παραγωγής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πολλαπλά ζητήματα ασφάλειας στο εργοστάσιο, όπως την αδυναμία αντιμετώπισης των ποιοτικών ελαττωμάτων στις μπαταρίες και της πρόσληψης ανειδίκευτου προσωπικού για το χειρισμό επικίνδυνων υλικών.

Υποστήριξαν ακόμη ότι η Aricell παραπλανούσε τις αρχές κατά τις επιθεωρήσεις ποιότητας που αφορούσαν συμβάσεις με τον νοτιοκορεατικό στρατό.



Η πυρκαγιά στις 24 Ιουνίου ήταν μία από τις χειρότερες καταστροφές σε εργοστάσιο στη Νότια Κορέα τα τελευταία χρόνια. Τα θύματα ήταν κυρίως αλλοδαποί εργάτες, από χώρες όπως η Κίνα και το Λάος.

Την ώρα της πυρκαγιάς, το εργοστάσιο της Aricell είχε αποθηκευμένες περίπου 35.000 κυψέλες μπαταριών στον δεύτερο όροφο, όπου γινόταν ο έλεγχος και η συσκευασία.

Καθώς το λίθιο μπορεί να αντιδράσει έντονα με το νερό όταν καίγεται, οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ξηρή άμμο για να σβήσουν την πυρκαγιά, η οποία χρειάστηκε αρκετές ώρες για να τεθεί υπό έλεγχο.



Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 18χρονη Αμερικανίδα για τον βιασμό 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη των πρώτων των Πανελλαδικών στην Ιατρική του ΕΚΠΑ - Την υποδέχθηκε ο πρύτανης

Μπάιντεν: Χαλαρός σε ξαπλώστρα σε παραλία του Ντέλαγουερ μαζί με τη Τζιλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr