Αμερικανικές εκλογές 2024: Σήμερα η πρώτη μεγάλη συνέντευξη της Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών

Αμερικανικές εκλογές 2024: Σήμερα η πρώτη μεγάλη συνέντευξη της Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών

Η επικείμενη συνέντευξή της υποψήφιας των Δημοκρατικών στο CNN κρίνεται ως η σημαντικότερη μέχρι τώρα - Θα εμφανιστεί μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της, Τιμ Γουολς

kamala-walz_
Η μεγαλύτερη συνέντευξη της Κάμαλα Χάρις από τότε που έγινε υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, στο CNN, όπου θα μιλήσει για την εκστρατεία της και το όραμά της, αν κερδίσει τις Αμερικανικές εκλογές, στην δημοσιογράφο Ντέινα Μπας. 

Πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση για την ίδια, καθώς με αυτή της την συνέντευξη θα έχει την ευκαιρία να ενισχύσει την εικόνα της απέναντι στον αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και να συνδεθεί με τους πιο δύσπιστους ψηφοφόρους της, αναδεικνύοντας παράλληλα τις δυνατότητές της σε μια τεταμένη περίοδο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά στην εσωτερική, αλλά και την εξωτερική πολιτική.

Όπως αναφέρει το ίδιο το CNN, η Κάμαλα Χάρις θα εμγανιστεί  μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της, τον Τιμ Γουόλς, στις 9 μ.μ. (τοπική ώρα, 2 π.μ. ώρα Ελλάδος), από τη Τζόρτζια, όπου βρίσκεται σε περιοδεία. Θα είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνει ως υποψήφια σε κάποιο ειδησεογραφικό μέσο, στην οποία θα κάνει μια καθολική ανάλυση του πολιτικού της προγράμματος, καθώς η τελευταία της συνέντευξη πριν από αυτό ήταν στις 24 Ιουνίου. 

Επιπλέον, η Κάμαλα Χάρις δεχόταν κριτικές από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν είχε προγραμματίσει κάποια μεγάλη συνέντευξη μέχρι πρότινος, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο σε βάρος της, ωστόσο η εμφάνισή της στο CNN θα μπορούσε να καταρρίψει αυτό το επιχείρημα.

Διχάζει η απόφαση της Χάρις να εμφανιστεί με τον Γουολς 

Ανάμικτες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή της Κάμαλα Χάρις να εμφανιστεί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της στην πρώτη της σημαντική συνέντευξη. 

Κλείσιμο
«Νομίζω ότι το να εμφανίζεσαι με τον υποψήφιο σύντροφό σου δείχνει απίστευτη αδυναμία», δήλωσε ο Σκότ Τζένινγκς, πρώην ειδικός βοηθός του Τζορτζ Μπους, στο CNN, προσθέτοντας ότι η Χάρις είχε μια «ανησυχητική έλλειψη εμπιστοσύνης”» στις δικές της πολιτικές ικανότητες.

Παρόλα αυτά, οι υποστηρικτές της  Χάρις επιμένουν ότι δεδομένης της πρωτοφανούς φύσης της υποψηφιότητάς της μετά την αιφνίδια αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, κάνει αρκετά έξυπνες κινήσεις.

«Νομίζω ότι η κίνηση ήταν σωστή», δήλωσε ο Πίτερ Τζιανγκρέκο, στρατηγικός σύμβουλος των Δημοκρατικών με έδρα το Σικάγο, στο BBC. «Κέρδισε το χρίσμα, διάλεξε τον υποψήφιό της, παρουσίασε το οικονομικό της σχέδιο, έκανε το συνέδριό της και τώρα ενισχύεται με μερικές δημόσιες εμφανίσεις».

Οι κοινές συνεντεύξεις στις οποίες συμμετέχουν πρόεδρος και αντιπρόεδρος ενός κόμματος στις ΗΠΑ δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζο Μπάιντεν έδωσαν συνέντευξη στο 60 minutes το 2008, με τον δεύτερο τότε να είναι αντιπρόεδρος. Οκτώ χρόνια αργότερα, η Χίλαρι Κλίντον και ο υποψήφιος σύντροφός της Τιμ Κέιν έκαναν το ίδιο. Η Χάρις και ο Μπάιντεν το 2020, επέλεξαν το 20/20 του ABC. Και λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε τον Τζέι Ντι Βανς ως υποψήφιο αντιπρόεδρό, έδωσαν από κοινού συνέντευξη στο Fox.


Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυδίκη Βαλαβάνη - Γρηγόρης Μόργκαν: Ποζάρουν αγκαλιασμένοι λίγο πριν τον γάμο τους

Καλλιθέα: Η στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου με την 27χρονη να «καρφώνεται» σε κολόνα - Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η 18χρονη για τον βιασμό του 20χρονου - Γνωρίζονταν 10 μήνες και είχαν σχέση, λέει το περιβάλλον της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης