Η CIA προειδοποίησε την Αυστρία για τα σχέδια τρομοκρατικής επίθεσης στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Σχεδίαζαν να σκοτώσουν έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων -δεκάδες χιλιάδες- μεταξύ τους και πολλούς Αμερικανούς, δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας

Ανώτατος αξιωματούχος της CIA παραδέχτηκε ότι η αμερικανική μυστική υπηρεσία ήταν αυτή που προειδοποίησε τις αυστριακές αρχές για τη σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση σε συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη στις αρχές Αυγούστου.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Κοέν δήλωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συνόδου Κορυφής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και την Εθνική Ασφάλεια ότι οι δράστες «σχεδίαζαν να σκοτώσουν έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων -δεκάδες χιλιάδες σε αυτή τη συναυλία- μεταξύ τους, είμαι σίγουρος, πολλούς Αμερικανούς».

Όπως πρόσθεσε, σύμφωνα με το Politico, «οι Αυστριακοί μπόρεσαν να κάνουν αυτές τις συλλήψεις επειδή η υπηρεσία και οι εταίροι μας στην κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών τους παρείχαν πληροφορίες σχετικά με το τι σχεδίαζε να κάνει η ομάδα που συνδέεται με το ISIS».

Οι συναυλίες της Αμερικανίδας σούπερ σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη στις 8, 9 και 10 Αυγούστου ακυρώθηκαν μετά την προειδοποίηση που έλαβε η αυστριακή αστυνομία για τρομοκρατικό σχέδιο που σχεδίαζαν νεαροί που είχαν εμπνευστεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά την προειδοποίηση, οι αυστριακές αρχές συνέλαβαν στις 7 Αυγούστου δύο άνδρες - έναν 19χρονο στην πόλη Τέρνιτς, νότια της Βιέννης, και ένα δεύτερο άτομο στη Βιέννη - οι οποίοι ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση. Ένας τρίτος ύποπτος, ένας 18χρονος Ιρακινός, συνελήφθη στις 8 Αυγούστου.



Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυδίκη Βαλαβάνη - Γρηγόρης Μόργκαν: Ποζάρουν αγκαλιασμένοι λίγο πριν τον γάμο τους

Καλλιθέα: Η στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου με την 27χρονη να «καρφώνεται» σε κολόνα - Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η 18χρονη για τον βιασμό του 20χρονου - Γνωρίζονταν 10 μήνες και είχαν σχέση, λέει το περιβάλλον της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr