Ταγιάνι: Έχουμε καλά νέα, η επιχείρηση Ασπίδες θα συνοδεύσει το ελληνικό πετρελαιοφόρο που επλήγη από τους Χούθι

Ταγιάνι: Έχουμε καλά νέα, η επιχείρηση Ασπίδες θα συνοδεύσει το ελληνικό πετρελαιοφόρο που επλήγη από τους Χούθι

Πρόκειται για επιχείρηση με ουσιαστικό περιβαλλοντικό χαρακτήρα, χάρη σε διεθνή συνεργασία ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών

TAGIANI
«Έχουμε καλά νέα. Επετεύχθη συμφωνία μετά από ιταλική πίεση, βάσει της οποίας η επιχείρηση Ασπίδες να μπορέσει να συνοδεύσει και να προστατέψει το ελληνικό πετρελαιοφόρο που επλήγη από τους Χούθι ώστε να αποφευχθεί οικολογική καταστροφή», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους της χώρας του, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Θεωρώ ότι θα πάνε στο Τζιμπουτί, ενώ η Σαουδική Αραβία πρόκειται να προσφέρει, όπως φαίνεται, ένα ρυμουλκό. Οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται και πρόκειται για επιχείρηση με ουσιαστικό περιβαλλοντικό χαρακτήρα, χάρη σε διεθνή συνεργασία, με ισχυρή ιταλική παρουσία», πρόσθεσε ο Ταγιάνι.

«Η επιχείρηση Ασπίδες, η οποία είχε πάντα ως στόχο την υπεράσπιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και των συνδέσεων που πραγματοποιούνται από εμπορικά πλοία, στη φάση αυτή εγγυάται και την ελευθερία από τη θαλάσσια ρύπανση. Πρόκειται για μια θετική συμφωνία, η οποία αποδεικνύει πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν όταν προκύπτει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε τέλος ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιθέα: Η στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου με την 27χρονη να «καρφώνεται» σε κολόνα - Δείτε βίντεο

Μάριος Αθανασίου για την ανάρτησή του: Ήταν αστοχία, η κοπέλα δεν είχε πέσει θύμα βιασμού, ζητώ συγγνώμη

Θεσσαλονίκη: «Πάμε να ξεσκίσουμε όλα τα σπίτια» - Οι διάλογοι των εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης