Ουκρανία: Προχωρήσαμε δύο χιλιόμετρα μέσα στο Κουρσκ το τελευταίο 24ωρο, λέει ο ουκρανικός στρατός

Ουκρανία: Προχωρήσαμε δύο χιλιόμετρα μέσα στο Κουρσκ το τελευταίο 24ωρο, λέει ο ουκρανικός στρατός

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι ενημέρωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχο τους 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους

ukraine_army_n
Ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν προχωρήσει έως και 2 χιλιόμετρα στην εισβολή τους στην δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας τις τελευταίες 24 ώρες

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι ενημέρωσε τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω βιντεοσύνδεσης και είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχο τους 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους.

«Οι αμυντικές δυνάμεις συνεχίζουν τη δουλειά τους στις κύριες επιχειρησιακές περιοχές. Στην πραγματικότητα, μάχες ποικίλης έντασης διεξάγονται σε όλη τη γραμμή του μετώπου. Η πιο δύσκολη κατάσταση παραμένει στον τομέα του Μπαχμούτ. Ο εχθρός προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα των στρατευμάτων μας, αλλά σήμερα το πρωί οι επιθέσεις αυτές αποκρούστηκαν» είπε ο Σίρσκι για τις μάχες με τους Ρώσους στα ουκρανικά εδάφη.

«Η επίθεση συνεχίζεται στον τομέα του Κουρσκ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα στρατεύματά μας προχώρησαν έως και 2 χιλιόμετρα σε ορισμένες περιοχές και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους. Η κατάσταση σε άλλες περιοχές παραμένει δύσκολη αλλά υπό έλεγχο. Οι αμυντικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκπληρώνουν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί» πρόσθεσε για την επιχείρηση στο Κουρσκ.

Απάντησε με «κατακτήσεις οικισμών» στην Ουκρανία η Μόσχα

Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τους οικισμούς Σινκίιφκα, Κοστιαντινίφκα και Νοβοζελάνε στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές την είδηση αυτή από το πεδίο της μάχης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ουίλιαμ και Χάρι βρέθηκαν μαζί σε κηδεία - «Δεν μίλησαν ο ένας στον άλλο και κάθισαν χωριστά»

Ερωτήματα για το λευκό ποινικό μητρώο που κατέθεσε η ιδιοκτήτρια λούνα παρκ στον δήμο Λάρισας


«Φοβόμουν μη με σφάξει» λέει η 86χρονη που ήρθε αντιμέτωπη με τον ίδιο ληστή δύο φορές την ίδια ημέρα στον Βύρωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης