ΠΟΥ: Διένειμε 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας

Περίπου 400.000 επιπρόσθετες δόσεις είναι καθ΄όδον προς την περιοχή - Μεγαλώνει ο φόβος και το άγχος των γονιών στη Γάζα για την υγεία των παιδιών τους

Περίπου 1,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας έχουν ήδη παραδοθεί στη Λωρίδα της Γάζας ενόψει της έναρξης της εκστρατείας για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Περίπου 400.000 επιπρόσθετες δόσεις είναι καθ΄όδον προς την περιοχή, δήλωσε ο Ροκ Πίπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Με αυτό τον τρόπο, θα εμβολιαστούν περίπου 640.000 παιδιά στη Γάζα, όπου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε στις 23 Αυγούστου ότι τουλάχιστον ένα μωρό παρέλυσε εξαιτίας του τύπου 2 του ιού της πολιομυελίτιδας, το πρώτο κρούσμα στην περιοχή εδώ και 25 χρόνια. Πρόκειται για τον Αμπντούλ Ραχμάν Αμπού αλ Τζιντιάν. Θα γίνει ενός έτους την 1 Σεπτεμβρίου.

Οι γονείς φοβούνται για τη ζωή των παιδιών τους

Η μαμά του, Νιβίν Αμπού αλ Τζιντιάν, είπε πως φοβάται για τον γιο της αφότου υγειονομικοί της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά για να τον βοηθήσουν.

«Έχω συγκλονιστεί που ο γιος μου κόλλησε αυτή την αρρώστια μέσα στον πόλεμο και με κλειστά σύνορα, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι ένα σοκ. Θα μείνει έτσι;» είπε σήμερα στο Reuters η Αμπού αλ Τζιντιάν.

«Είναι το μονάκριβο αγοράκι μου. Έχει το δικαίωμα να λάβει ιατρική φροντίδα - έχει το δικαίωμα να περπατήσει, να τρέξει και να κινηθεί όπως πριν... είναι άδικο που μένει παρατημένος στο αντίσκηνο χωρίς φροντίδα ή προσοχή», δήλωσε από ένα αντίσκηνο στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Στο Νοσοκομείο Νάσερ, στη νότια πόλη Χαν Γιούνις, η Ουμ Ελιάν Μπακρ φοβάται μήπως η κόρη της , 19 μηνών, είναι ευάλωτη στην πολιομυελίτιδα λόγω της κακής κατάστασης της υγείας της που οφείλεται στον υποσιτισμό.

Ελπίζει πως το μωρό της θα εμβολιαστεί σύντομα, αλλά είπε πως ανησυχεί γιατί δεν μπορεί να μετακινηθεί με ασφάλεια σε μια περιοχή όπου έχουν υπάρξει επανειλημμένα ισραηλινά πλήγματα.

«Δεν μπορώ να περπατήσω στον δρόμο και να με βομβαρδίσουν ή να συμβεί οτιδήποτε στην κόρη μου ή να υπάρξει μια στοχευμένη επίθεση. Χρειάζομαι εκεχειρία, κατάπαυση του πυρός ώστε να μπορέσω να δώσω στην κόρη μου αυτό το εμβόλιο», είπε στο Reuters.

Ειδήσεις σήμερα:

Europa League: Ο Ολυμπιακός με Πόρτο και Λυών - Ο ΠΑΟΚ με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γαλατάσαραϊ - Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Ερωτήματα για το λευκό ποινικό μητρώο που κατέθεσε η ιδιοκτήτρια λούνα παρκ στον δήμο Λάρισας

Βύρωνας: «Φοβόμουν μη με σφάξει» λέει η 86χρονη που ήρθε αντιμέτωπη με τον ίδιο ληστή δύο φορές την ίδια ημέρα



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr