Κρουαζιέρα: Πούλησαν σπίτια και περιουσιακά στοιχεία για να κάνουν το γύρο του κόσμου και κατέληξαν στη Βόρεια Ιρλανδία

Ένα ζευγάρι πούλησε την επιχείρησή του στη Χαβάη για ένα 15ετες ταξίδι στις επτά ηπείρους

Αντί να περάσουν ένα αξέχαστο ταξίδι απολαμβάνοντας τα νορβηγικά φιορδ και πίνοντας κοκτέιλ στην εξωτική Καραϊβική, εκατοντάδες επιβάτες που είχαν κλείσει μια τριετή κρουαζιέρα με το πλοίο Odyssey ξόδεψαν πάνω από 32.000 ευρώ το μήνα για να περάσουν τους τελευταίους τρεις μήνες...στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, δεν πρόκειται για αλλαγή προορισμού, παρά για μια δυσλειτουργία στα μηχανολογικά του κρουαζιερόπλοιου που οδήγησε στο να μείνουν οι ταξιδιώτες στο Μπέλφαστ, τρώγοντας τηγανητές πατάτες με ψάρι και μπύρα αντί να απολαμβάνουν εξωτικές λιχουδιές και να κάνουν μερικές εκδρομές στο Λίβερπουλ και την Τενερίφη.

Αναλυτικότερα, το κρουαζιερόπλοιο Odyssey, το οποίο διαχειρίζεται η αμερικανική εταιρεία κρουαζιέρας Villa Vie Residences και μπορεί να φιλοξενήσει σχεδόν χίλιους επιβάτες, επρόκειτο να αναχωρήσει από την πόλη στις 30 Μαΐου για το πρώτο σκέλος του ταξιδιού του, αλλά τα προβλήματα με τα πηδάλια και το κιβώτιο ταχυτήτων του πλοίου δεν του επέτρεψαν να αναχωρήσει, επομένως αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται αγκυροβολημένο.

Οι επιβάτες, οι οποίοι είναι ως επί τω πλείστω Αμερικανοί, άφησαν- κυριολεκτικά- πίσω τους την κανονική τους ζωή, για να κάνουν το γύρο του κόσμου με το κρουαζιερόπλοιο.

Μάλιστα, ορισμένοι φέρονται να πούλησαν σπίτια και περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να διαθέσουν από 89.000 ως και 830.000 ευρώ για μια καμπίνα, ανάλογα με το πόσο καιρό ήθελαν να ταξιδέψουν με το κρουαζιερόπλοιο (το διάστημα ποικίλει από 3 ως και 15 ολόκληρα χρόνια, αλλά υπάρχει δυνατότητα κράτησης και μόνο μερικών ημερών).

Ενώ μπορούν να μένουν στο πλοίο κατά τη διάρκεια της ημέρας και να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του - οι οποίες περιλαμβάνουν τρία εστιατόρια, τέσσερα σαλόνια, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, προσομοιωτή γκολφ και σπα με πισίνα και δύο υδρομασάζ - πρέπει να αποβιβάζονται τη νύχτα και να διαμένουν σε τοπικά ξενοδοχεία.

Δεν αφήνουν την απογοήτευση να τους παρασύρει οι επιβάτες

Φυσικά, ο καθένας τους αξιοποίησε αυτή την «ατυχία» με το δικό του τόπο.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι, την Λανέτ Κάνεν και τον Γιόχαν Μπόντιν, αμφότεροι 54 ετών, οι οποίοι αποφάσισαν να μην περιμένουν την κρουαζιέρα και να ξεκινήσουν μόνοι τους μια ευρωπαϊκή περιοδεία στη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σουηδία.

Οι δυο τους ανήκαν είχαν πληρώσει ένα πακέτο διακοπών για 15 χρόνια και για να μπορέσουν να το υποστηρίξουν, πούλησαν την επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων που διέθεταν στη Χαβάη. Το ζευγάρι περιμένει πότε θα φτιαχτεί το πλοίο για να συνεχίσει το γύρο του κόσμου. Αλλά μέχρι να φύγουν, απόλαυσαν την τοπική κουζίνα και την ιρλανδική κουλτούρα, που τους φάνηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακή. 

Ωστόσο άλλοι επέλεξαν να παραμείνουν στο Μπέλφαστ και να αξιοποιήσουν στο έπακρο την απροσδόκητη παραμονή τους εκεί. Μια από αυτούς είναι η 67χρονη Χόλι Χένεσι από την ηλιόλουστη Φλόριντα, η οποία ταξιδεύει με τη γάτα της και κάνει ό, τι μπορεί για να προσαρμοστεί στη Βόρεια Ιρλανδία. «Αισθάνομαι ότι είναι χειμώνας, γιατί έχω συνηθίσει τη λιακάδα του τόπου μου. Έχω αγοράσει δισκία βιταμίνης D για να αντέξω την έλλειψη ήλιου», δήλωσε η επιβάτρια στην Telegraph.



Ο δρ Ντέιβιντ Όστιν από την Τζόρτζια των ΗΠΑ πούλησε το σπίτι του μόνο και μόνο για μια ευκαιρία στη νέα περιπέτεια - αλλά παραμένει αισιόδοξος. «Δεν θα αφήσω μια μικρή απογοήτερυση να μου στερήσει την ανταμοιβή του να δω τον κόσμο», είπε

Ο μέσος επιβάτης είναι ηλικίας 58 ετών και το 8% των προέρχεται από τις ΗΠΑ, ενώ το 90% των επιβατών σχεδιάζει να παραμείνει στο πλοίο για ολόκληρη την παγκόσμια κρουαζιέρα που θα περιλαμβάνει και τις επτά ηπείρους. Περίπου οι μισές καμπίνες καταλαμβάνονται επί του παρόντος από ένα άτομο.


Ειδήσεις σήμερα:

Πλειοδότρια και στο πανηγύρι του Αλμυρού η επιχειρηματίας που είναι υπόδικη για τον θάνατο της Σεράινα το 2019

Κακοκαιρία: Προβλήματα στους δρόμους της Αττικής, αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ώρες - Δείτε live την κίνηση

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με λίαρ τζετ και ελικόπτερα στην Καλαμάτα οι καλεσμένοι - Ξεκινά σήμερα το τριήμερο γαμήλιο γλέντι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr