Ρωσία: Αντιμέτωπη με ποινή 25 ετών γυναίκα που κατηγορείται ότι χρηματοδότησε την Ουκρανία με… 1.000 ευρώ

Ρωσία: Αντιμέτωπη με ποινή 25 ετών γυναίκα που κατηγορείται ότι χρηματοδότησε την Ουκρανία με… 1.000 ευρώ

Η νεαρή γυναίκα ισχυρίζεται ότι απέσυρε τα χρήματα γιατί το ζήτησε ο άνδρας της και ότι δεν ήξερε πού θα χρησιμοποιηθούν

Shinkaruk
Ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει τα 25 έτη αντιμετωπίζει Ρωσίδα για μια ανάληψη μετρητών ύψους περίπου 1.000 ευρώ «για να βοηθήσει την Ουκρανία να οργανώσει επίθεση δολιοφθοράς σε καιρό πολέμου».

Η 28χρονη Βικτώρια Σινκαρούκ κατηγορείται ότι ενήργησε ως πράκτορας της Ουκρανίας τοποθετώντας το μεγαλύτερο μέρος των μετρητών σε έναν κάδο απορριμμάτων για τα χρησιμοποιήσουν «τρομοκράτες που δρουν για το Κίεβο». Θα δικαστεί σε στρατοδικείο της Μόσχας και θα μπορούσε να φυλακιστεί για 25 χρόνια σύμφωνα με τους δρακόντειους νόμους της Ρωσίας για την τρομοκρατία.

Η ίδια, όπως αναφέρει η Daily Mail, αρνείται την κατηγορία, λέγοντας ότι απέσυρε τα μετρητά κατόπιν αιτήματος του συζύγου της και δεν γνώριζε τον προορισμό τους ούτε είχε πρόθεση να διαπράξει τρομοκρατικό έγκλημα.

Shinkaruk_1
Κλείσιμο


Ο σύζυγός της Εβγκένι Σισέλ, 35 ετών, πριν από το περιστατικό είχε διαφύγει από τον κατ' οίκον περιορισμό και κατέφυγε στους συγγενείς του στην Ουκρανία φοβούμενος ότι θα καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση για ναρκωτικά.

Η Σινκαρούκ εργαζόταν ως κρατική επιθεωρήτρια στην περιοχή Μπέλγκοροντ που συνορεύει με την Ουκρανία, αλλά απολύθηκε μετά τη σύλληψή της. Κρατείται εδώ και 22 μήνες στο διαβόητο κέντρο προφυλάκισης του Λεφόρτοβο, στη Μόσχα, περιμένοντας την έναρξη της δίκης της.

Μαζί της κατηγορείται ο Αλεξάντερ Χολόντκοφ, που φέρεται να απέσυρε μεγαλύτερο ποσό (αντίστοιχο με πάνω από 3.500 ευρώ) κατόπιν αιτήματος του συζύγου της και να το τοποθέτησε στον ίδιο κάδο απορριμμάτων στο Μπέλγκοροντ. Ο ίδιος φέρεται επίσης να «μετέφερε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κρυψώνες».

Από την πλευρά τους, οι ρωσικές αρχές ισχυρίζονται ότι τα χρήματα προορίζονταν για άγνωστα μέλη εγκληματικής ομάδας για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική βομβιστική επίθεση κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου με την Ουκρανία.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τις εφαρμογές Signal και Telegram για να επικοινωνούν με τους «χειριστές» από την Ουκρανία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς, έπειτα από δύο χρόνια ερευνών, δεν μπόρεσαν να κατονομάσουν τους φερόμενους ως σαμποτέρ ή τους Ουκρανούς χειριστές, ούτε να προσδιορίσουν τον τόπο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική επίθεση.

Συγγενείς της ισχυρίζονται ότι ο σύζυγος της Σίνκαρούκ «έστησε» την υπόθεση με τη μεταφορά των χρημάτων και ότι πίστεψε τους ισχυρισμούς του.



Ειδήσεις σήμερα:

Μυρτώ: Διοικητικές κυρώσεις στον ύπαρχο για απρεπή συμπεριφορά μετά την καταγγελία της μητέρας της

Σαλαμίνα: Η 20χρονη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε από τον επίδοξο βιαστή της - «Ευτυχώς με έσωσε ο Αχιλλέας»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με λίαρ τζετ και ελικόπτερα στην Καλαμάτα οι καλεσμένοι - Ξεκινά σήμερα το τριήμερο γαμήλιο γλέντι


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης