Φιντάν: Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας κινδυνεύει να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο

Φιντάν: Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας κινδυνεύει να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο

Ο Φιντάν δήλωσε ότι η Τουρκία ζήτησε την έγκαιρη κατάπαυση του πυρός και την έναρξη συνομιλιών για μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση

Hakan_fidan_arxeio_n
Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακωθεί σε πόλεμο που περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σλοβενία.

«Δυστυχώς, ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διανύει τον τρίτο χρόνο. Κινδυνεύει να κλιμακωθεί σε πόλεμο που περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων» επεσήμανε, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο TRT Haber.

Ο Φιντάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία ζήτησε την έγκαιρη κατάπαυση του πυρός και την έναρξη συνομιλιών για μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση.

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε όλους τους κινδύνους που ενέχει η ουκρανική σύγκρουση, σημείωσε ο κορυφαίος Τούρκος διπλωμάτης. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανθρώπινο από το αίτημα να σταματήσει ο πόλεμος. Αυτό απαιτεί συνομιλίες. Απαιτούνται επίσης διαπραγματεύσεις για να αποτραπεί η περαιτέρω καταστροφή της περιοχής μας από τον πόλεμο» είπε ο Φιντάν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατηρεί επαφές με τους ομολόγους του στη Ρωσία και την Ουκρανία, καταθέτοντας προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση της σύγκρουσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Μυρτώ: Διοικητικές κυρώσεις στον ύπαρχο για απρεπή συμπεριφορά μετά την καταγγελία της μητέρας της

Σαλαμίνα: Η 20χρονη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε από τον επίδοξο βιαστή της - «Ευτυχώς με έσωσε ο Αχιλλέας»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με λίαρ τζετ και ελικόπτερα στην Καλαμάτα οι καλεσμένοι - Ξεκινά σήμερα το τριήμερο γαμήλιο γλέντι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης