Ταϊλάνδη: Νεκροί βρέθηκαν εργάτες που ήταν παγιδευμένοι για μέρες μέσα σε τούνελ

Ταϊλάνδη: Νεκροί βρέθηκαν εργάτες που ήταν παγιδευμένοι για μέρες μέσα σε τούνελ

Η υπό κατασκευή σήραγγα, στην οποία σκοτώθηκαν οι εργάτες, αποτελεί μέρος του σιδηροδρομικού έργου υψηλής ταχύτητας Ταϊλάνδης-Κίνας

Thailand--arthrou
Τρεις εργάτες που παγιδεύτηκαν μέσα σε σήραγγα τρένου που κατέρρευσε βρέθηκαν νεκροί, παρά τις προσπάθειες διάσωσης που διήρκεσαν πάνω από πέντε ημέρες, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ταϊλάνδης.

Όπως αναφέρει το BBC, οι άνδρες, δύο από την Κίνα και ένας από τη Μιανμάρ, θεωρούνταν ακόμη ζωντανοί μέχρι την Πέμπτη 29 Αυγούστου.

Οι τρεις εργάτες παγιδεύτηκαν, όταν τμήμα της σήραγγας που κατασκεύαζαν κατέρρευσε το Σάββατο 30 Αυγούστου στην περιοχή Πακ Τσονγκ, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μπανγκόκ.

Σήμερα, Παρασκευή 30 Αυγούστου, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι και οι τρεις πέθαναν, με τις αρχικές έρευνες να δείχνουν ότι αυτό οφειλόταν στην έλλειψη αέρα.

Κλείσιμο
Η υπό κατασκευή σήραγγα, η οποία αποτελεί μέρος του σιδηροδρομικού έργου υψηλής ταχύτητας Ταϊλάνδης-Κίνας, κατέρρευσε λόγω κατολίσθησης περίπου στις 23:40 τοπική ώρα (16:40 ώρα Ελλάδας) το περασμένο Σάββατο.

Οι διασώστες, αποτελούμενοι από αξιωματούχους των Κρατικών Σιδηροδρόμων της Ταϊλάνδης (SRT) και μια κινεζική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών, εργάζονταν νυχθημερόν την περασμένη εβδομάδα με την ελπίδα να διασώσουν τα θύματα.

Είχαν προσπαθήσει να διοχετεύσουν οξυγόνο στη σήραγγα για να κρατήσουν τους εργάτες στη ζωή, αλλά δεν είναι σαφές αν οι σωλήνες που χρησιμοποίησαν έφτασαν στους εργάτες.

Εν τω μεταξύ χθες βρέθηκε το πτώμα ενός Βιρμανέζου οδηγού φορτηγού θαμμένο κάτω από ένα σωρό χώμα και πέτρες και την Τετάρτη τα μεσάνυχτα βρέθηκαν τα πτώματα δύο Κινέζων εργατών - ενός επόπτη και ενός χειριστή εκσκαφέα- περίπου 25 μέτρα από το σημείο της κατάρρευσης της σήραγγας.

Το έργο της διάσωσης ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς οι διασώστες έφτιαξαν κατασκευές τριών μέτρων για την ασφάλειά τους και έπρεπε να προσέξουν να μην προκαλέσουν περαιτέρω κατάρρευση του τούνελ.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ενώ οι εργασίες κατασκευής γύρω από τη σήραγγα έχουν ανασταλεί προς το παρόν.

Ειδήσεις σήμερα:

Μυρτώ: Διοικητικές κυρώσεις στον ύπαρχο για απρεπή συμπεριφορά μετά την καταγγελία της μητέρας της

Σαλαμίνα: Η 20χρονη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε από τον επίδοξο βιαστή της - «Ευτυχώς με έσωσε ο Αχιλλέας»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με λίαρ τζετ και ελικόπτερα στην Καλαμάτα οι καλεσμένοι - Ξεκινά σήμερα το τριήμερο γαμήλιο γλέντι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης