Ντόναλντ Τραμπ: Η ανιψιά του αποκαλύπτει πώς η εκλογή του θείου της στην προεδρία την έριξε στην... κεταμίνη

Η Μαίρη Τραμπ επανέρχεται στα μυστικά της οικογένειάς της με τρίτο βιβλίο, αυτή τη φορά για το πώς από το 2016 κι έπειτα, ο θείος της γέμισε τη ζωή της με κατάθλιψη και άγχος

Η νίκη του θείου της, Ντόναλντ Τραμπ, στις εκλογές του 2016, ήταν ο λόγος που ώθησε τη Μαίρη Τραμπ σε θεραπεία με κεταμίνη, η οποία δίνεται σε άτομα με κατάθλιψη, γράφει η ίδια στα απομνημονεύματά της.

«Βρίσκομαι εδώ επειδή πριν από πέντε χρόνια [ενν. το 2016] έχασα τον έλεγχο της ζωής μου», γράφει η Τραμπ, περιγράφοντας τη θεραπεία που άρχισε τον Δεκέμβριο του 2021. «Δεν ξέρω πώς να βρω το δρόμο της επιστροφής, γράφει και προσθέτει: «Είμαι εδώ, επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο θείος μου».

Η 59χρονη Τραμπ είναι ψυχολόγος και συγγραφέας μπεστ σέλερ. Το νέο, τρίτο κατά σειρά βιβλίο της «Ποιος θα μπορούσε ποτέ να σας αγαπήσει: Οικογενειακά Απομνημονεύματα» («Who Could Ever Love You: A Family Memoir»), θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το νέο βιβλίο της Τραμπ, όπως αναφέρει ο Guardian, αφορά κυρίως τη δυστυχισμένη ζωή της ως εγγονή του Νεοϋορκέζου μεγιστάνα των ακινήτων Φρεντ Τραμπ του πρεσβύτερου και κόρη του Φρεντ Τραμπ του νεότερου, του μεγαλύτερου αδελφού του Ντόναλντ Τραμπ που πέθανε σε ηλικία 42 ετών το 1981.

Περιλαμβάνει περιστατικά που αφορούν τον Ντόναλντ Τραμπ, τα αδέλφια του και τον πατέρα τους, ο οποίος πέθανε το 1999.

Αναφέρει πώς οι θείοι και οι θείες της προσπάθησαν να την αποκληρώσουν, απειλώντας την ασφάλιση υγείας που ήταν ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα του ανάπηρου ανιψιού της. Ακόμη, επισημαίνει ότι ήταν η πηγή των New York Times, όταν το 2018 δημοσίευσαν πληροφορίες για τις φορολογικές περιπέτειες των Τραμπ.

Η συνεργασία της Μαίρης Τραμπ με τους Times την οδήγησε στο να γράψει το πρώτο βιβλίο της και να την κάνει δημόσια γνωστό πρόσωπο. Αλλά, προσθέτει η συγγραφέας, η φήμη έφερε και πίεση στη ζωή της.

Μέσα σε όλα αυτά, αδυνατούσε να ξεχάσει την απλή δυστυχία του να είσαι Τραμπ. Και μόνο που έλεγε το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, γράφει, «μου θύμιζε όλες τις φορές, σε ένα εστιατόριο ή ένα κατάστημα, που χρησιμοποιούσα πιστωτική κάρτα και με ρωτούσαν “Είστε συγγενής;”. Πάντα απαντούσα, 'Όχι'. Μετά με ρωτούσαν κάτι σαν ‘Δεν θα θέλατε να ήσασταν;'».

Από την κατάθλιψη στη συγγραφή

Η Μαίρη Τραμπ λέει ότι στράφηκε στη συγγραφή ενώ βρισκόταν στο Τουσόν της Αριζόνα, το 2017, για «θεραπεία τραύματος».

«Σε μια άσκηση» γράφει, «μου ζητήθηκε να γράψω έξι λόγους για τους οποίους ήθελα να παραμείνω στη θεραπεία. Για τον αριθμό έξι έγραψα: «Θέλω να ζήσω».

Χρόνια αργότερα στράφηκε στη θεραπεία με τη χρήση κεταμίνης, ενός συνθετικού φαρμάκου που έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της κατάθλιψης, αλλά με παρακολούθηση του ασθενή.

Έχοντας οδηγηθεί στη θεραπεία με κεταμίνη λόγω «μιας ντροπής από την οποία αποδείχθηκε αδύνατο να αποστασιοποιηθώ», η Τραμπ γράφει ότι το φάρμακο την άφησε να αισθάνεται «φτιαγμένη, πιο ελαφριά από ό,τι είχα αισθανθεί εδώ και πολύ καιρό».

Παρ' όλα αυτά, γράφει ότι άρχισε να γράφει το τρίτο της βιβλίο «επειδή συνειδητοποίησα ότι σκότωνα τον εαυτό μου -με το άγχος, το μίσος για τον εαυτό μου, αλλά πάνω απ' όλα με την απομόνωση που ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου 2016. Αλλά δεν θέλω να πεθάνω. Θέλω να ζήσω».

Εν τω μεταξύ, ένα πολύ παρόμοιο βιβλίο για την οικογένεια έχει γραφτεί από τον Φρεντ Τραμπ, τον μεγαλύτερο αδελφό της Μαίρης, με τον οποίο δεν έχουν πια σχέσεις. Το βιβλίο περιγράφει με λεπτομέρειες την οικογενειακή ζωή των Τραμπ και περιλαμβάνει περιγραφές της ανάλγητης συμπεριφοράς του Ντόναλντ Τραμπ. Μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος φέρεται να είπε στον ανιψιό του να αφήσει τον ανάπηρο γιο του να πεθάνει και μετά «να μετακομίσει στη Φλόριντα».



Ειδήσεις σήμερα:

Η Ευρώπη στην πρωτοπορία της Τεχνητής Νοημοσύνης: Ο πρώτος νόμος για την AI

Στέφανος Κασσελάκης - Τάιλερ Μακμπέθ: Παντρεύτηκαν στον Βοτανικό Κήπο των Χανίων, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Εύβοια: Είχε χάσει τον πατέρα του πριν λίγες ημέρες ο 20χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr