Πήγαν στο Διάστημα για οκτώ μέρες οι δύο αστροναύτες της Boeing, αλλά ίσως μείνουν και πάνω από οκτώ μήνες

Πήγαν στο Διάστημα για οκτώ μέρες οι δύο αστροναύτες της Boeing, αλλά ίσως μείνουν και πάνω από οκτώ μήνες

Ένα ατύχημα σε πύραυλο παρόμοιο με αυτόν που θα τους φέρει στη Γη ενδέχεται να εκτροχιάσει τους σχεδιασμούς για επιστροφή τον Φεβρουάριο του 2025

astronauts
Ακόμη περισσότερο ενδέχεται να μείνουν στο Διάστημα οι δύο αστροναύτες της Boeing που παραμένουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό γιατί το όχημα τους, το Starliner, έχει σοβαρά προβλήματα οπότε δεν είναι ασφαλής η χρήση του.

Η έκρηξη σε πύραυλο της Space X, κατά την προσγείωσή του, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μπορεί να εκτροχιάσει τους σχεδιασμούς για την επιστροφή της Σουνίτα Γουίλαμς και ο Μπάτι Γουίλμορ.

Ο μη επανδρωμένος πύραυλος Falcon 9 είχε μεταφέρει δορυφόρους στο Διάστημα και επέστρεφε στη Γη για να προσεδαφιστεί, όπως έχει γίνει και στις προηγούμενες αποστολές του. Ωστόσο για λόγους που διερευνώνται, ο πύραυλος έπεσε και εξερράγη μέσα σε μια μπάλα φωτιάς.

Κλείσιμο


Το όχημα Dragon της SpaceX που αναμένεται να φέρει τους αστροναύτες στη Γη θα εκτοξευτεί με πύραυλο Falcon 9.

Αυτό προγραμματίζεται να γίνει τον Φεβρουάριο του 2025 – καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Οι δύο αστροναύτες θα περνούσαν οκτώ ημέρες στο Διάστημα, φιλοξενούμενοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά πλέον θα μείνουν οκτώ μήνες αν όχι και περισσότερους.

Η έρευνα για το ατύχημα με τον Falcon 9 που έχει αρχίσει η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) μπορεί να καθυστερήσει την εκτόξευση για την επιστροφή των αστροναυτών,

Το χειρότερο σενάριο, γράφει η Daily Mail, θα είναι μια παρατεταμένη έρευνα της FAA που θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την εκτόξευση. Η NASA θα πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρο ότι οι αστροναύτες θα πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλείς στο ταξίδι τους.

Προβληματικό είναι και το Starliner της Boeing, η οποία έχει ρίξει 4 δισ. δολάρια, αλλά εμφανίζει διαρροές ηλίου και προβλήματα στους κινητήρες. Το ότι η ανταγωνίστρια Space X θα μεταφέρει τους δύο αστροναύτες στη Γη είναι άλλο ένα πλήγμα για το γόητρο της εταιρείας.




Ειδήσεις σήμερα:

Η Ευρώπη στην πρωτοπορία της Τεχνητής Νοημοσύνης: Ο πρώτος νόμος για την AI

Στέφανος Κασσελάκης - Τάιλερ Μακμπέθ: Παντρεύτηκαν στον Βοτανικό Κήπο των Χανίων, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Εύβοια: Είχε χάσει τον πατέρα του πριν λίγες ημέρες ο 20χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης