Ευρωπαϊκή Ένωση - Ιταλία: Προτείνει τον Ραφαέλε Φίτο για επίτροπο στην Κομισιόν

Ευρωπαϊκή Ένωση - Ιταλία: Προτείνει τον Ραφαέλε Φίτο για επίτροπο στην Κομισιόν

Από τον Οκτώβριο του 2022 είναι υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, τις πολιτικές συνοχής και το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ιταλίας στην κυβέρνηση Μελόνι

raffaele_fitto
Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα Παρασκεύη, έγινε γνωστό ότι ο Ραφαέλε Φίτο είναι η πρόταση της Ιταλίας για την θέση του επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο 55χρονος Φίτο ορίστηκε τον Οκτώβριο του 2022 από τη Τζόρτζια Μελόνι υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, τις πολιτικές συνοχής και το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ιταλίας.

Από το 2002 μέχρι το 2005 διετέλεσε πρόεδρος της περιφέρειας της Απουλίας, με πρωτεύουσα το Μπάρι, και από το 2008 μέχρι το 2011 ήταν υπουργός περιφερειακών υποθέσεων της τέταρτης κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Η Τζόρτζια Μελόνι επικοινώνησε, νωρίτερα, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την ενημέρωσε σχετικά.

Κλείσιμο
«Πρόκειται για μια κρίσιμη επιλογή, ιδιαίτερα σημαντική για εμάς και για την Ιταλία, σε ό,τι αφορά τα επόμενα χρόνια. Επιλέξαμε ένα άτομο με τεράστια εμπειρία και το οποίο κατάφερε να ασχοληθεί με τους τομείς αρμοδιότητάς του, στην κυβέρνησή μας, με άριστα αποτελέσματα», υπογράμμισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Συνεχίζουμε, ασφαλώς, να καταβάλουμε προσπάθειες σχετικά με τον ρόλο που ζητάμε να ανατεθεί στην Ιταλία. Και παρά το ότι διαπιστώνω πως πολλοί Ιταλοί ελπίζουν να μην δοθεί στην χώρα μας ο ρόλος που τις αρμόζει, δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει να πιστεύω ότι δεν θα τύχει της πρέπουσας αναγνώρισης. Όχι λόγω συμπάθειας ή αντιπάθειας προς την κυβέρνησή μας, αλλά -πιο απλά- επειδή είμαστε η Ιταλία, από τους ιδρυτές της Ένωσης, δεύτερη στην μεταποιητική βιομηχανία και τρίτη ευρωπαϊκή οικονομία, τρίτη χώρα σε ό,τι αφορά τον πληθυσμό και με πρωτιές σε πάρα πολλούς τομείς», είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.




Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Κασσελάκης - Τάιλερ Μακμπέθ: Παντρεύτηκαν στον Βοτανικό Κήπο των Χανίων, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μυρτώ: Διοικητικές κυρώσεις στον ύπαρχο για απρεπή συμπεριφορά μετά την καταγγελία της μητέρας της

Κεφαλονιά: Είναι τελικά η Ιθάκη του Οδυσσέα; - Νέο ντοκιμαντέρ για τον μυθικό βασιλιά του Ομήρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης