Νορβηγία: Με βασιλείς και influencer ο γάμος της πριγκίπισσας Μάρθα Λούιζας και του σαμάνου φίλου της

Νορβηγία: Με βασιλείς και influencer ο γάμος της πριγκίπισσας Μάρθα Λούιζας και του σαμάνου φίλου της

Ο γάμος ήταν το αποκορύφωμα εορταστικών εκδηλώσεων που κράτησαν τρεις ημέρες προς τιμήν της τέταρτης στη σειρά διαδοχής του θρόνου και του 49χρονου συντρόφου της

norway-arthrou
Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν το Σάββατο (31/8) η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας με τον Αμερικανό πνευματικό γκουρού Ντούρεκ Βέρετ, με τον οποίο διατηρούσαν από πολλά χρόνια σχέση που τακτικά απασχολούσε την επικαιρότητα.

Το ζευγάρι συνόδευσαν στη γραφική πόλη Γκειράνγκερ βασιλείς από τη Σουηδία και τη Νορβηγία, καθώς και φίλοι, influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και νορβηγικές διασημότητες.

norway__martha__5
norway__martha__6
norway__martha__7
norway__martha__4


Ο γάμος ήταν το αποκορύφωμα εορταστικών εκδηλώσεων που κράτησαν τρεις ημέρες προς τιμήν της 52χρονης Μάρθας Λουίζας, τέταρτης στη σειρά διαδοχής του θρόνου, και του 49χρονου Βέρετ, 49 ετών, που αυτοαποκαλείται «σαμάνος».

Το ζευγάρι ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη σχέση του το 2019.

norway__martha__1
Η βασίλισσα Σόνια της Νορβηγίας
norway__martha__2
Η Margie Plus και ο Harald Austad, δύο διασημότητες από τη Νορβηγία
norway__martha__3
Οι τρεις κόρες της Μάρθας Λουίζας από τον πρώτο γάμο της


Η γαμήλια τελετή που έγινε σε σκηνή που ήταν ανοιχτή μόνο στα μέσα ενημέρωσης που ήταν χορηγοί της εκδήλωσης. Δεν μεταδόθηκε από την τηλεόραση, σε αντίθεση με τον πρώτο γάμο της πριγκίπισσας το 2002 που έγινε στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της χώρας.

Η Μάρθα Λουίζα, κόρη του βασιλιά Χάραλντ και της βασίλισσας Σόνια, παραιτήθηκε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα το 2022 για να μπορέσει να ασχοληθεί πιο ελεύθερα με τα δικά της επιχειρηματικά εγχειρήματα. Όπως δήλωσε, η ίδια και ο Βέρετ θα απέχουν από τη χρήση του τίτλου της ως πριγκίπισσας σε εμπορικό πλαίσιο.

Το ζευγάρι έχει επικριθεί από το Παλάτι και μέλη του Κοινοβουλίου για τη σύνδεση των εμπορικών δραστηριοτήτων με τη βασιλική ιδιότητα της Μάρθας Λουίζας.

Ο πρώτος γάμος της πριγκίπισσας με τον Νορβηγό συγγραφέα Άρι Μπεν, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά, έληξε με διαζύγιο το 2017.

Η Μάρθα Λουίζα, όπως υπενθυμίζει το Reuters, προκάλεσε αντιδράσεις το 2007 όταν ανακοίνωσε ότι είναι μάντισσα και ότι είχε ιδρύσει μια σχολή για να βοηθά τους ανθρώπους διδάσκοντάς τους πώς να μιλούν με τους αγγέλους.

O Βερέτ γίνεται με τον γάμο μέλος της διευρυμένης βασιλικής οικογένειας της χώρας, όπως ορίζεται από το Παλάτι, αλλά όχι του βασικού βασιλικού οίκου της Νορβηγίας, ο οποίος περιλαμβάνει μόνο τον μονάρχη και τους δύο επόμενους στη σειρά διαδοχής του θρόνου καθώς και τους συζύγους τους. Ως εκ τούτου, δεν θα γίνει πρίγκιπας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης